懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

菠蘿又唔食得?

菠蘿又唔食得? 點解?
我昨晚食咕嚕肉食左呀!係咪真係唔食得架?
[img=500,400][/img]

男爵府

Re: 菠蘿又唔食得?

因為濕熱.

我奶奶有我丈夫的哥哥時, 只係想食菠蘿, 但結果三兄妹只有佢哥哥皮膚差.

所以佢哥哥有時都會對奶奶說 :"無人好似你咁有左走去菠蘿0架"

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

喺呀! 不過你食咗少少都唔緊要啦, 等BB 出世後先食.

因為菠蘿濕毒, 食多會令你同BB啲皮膚唔好架.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

鳴~~~~~~
我近排胃口唔口, 老公特登煮黎等我開胃d
又唔食得啦~~~~~ :cry:

大宅

想BB皮膚好忍下口,妳可以吃番茄幾有益和開胃。

珍珠宮

咁好啦

大宅

yes..really 濕熱 to your baby ...not you la! my grandma 乜都比我eat but not pineapple!

首頁

尾頁

跳至