夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

del.(各位天秤水瓶搬竇喇...)

等我又開個星座老公topic先... 我隻百厭仔都係天秤座架!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 天秤座老公...

喂,咁岩既,我隻佬又係喎~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

我果個都係呀.
[size=large]http://lilypie.com/baby3/020723/0/6/1/+8/.png[/img][/url]

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

Me 3... :mrgreen:

子爵府

個topic都Post咗咁耐,不如大家講吓自己隻佬係天秤座有啲咩好嘢同唔好既嘢...

我講先...唔鐘意佢太樂天,但當有事要佢決定時佢又優柔寡斷囉...至欣賞佢就係識得搞笑又氹得我開開心心囉...我同佢都算係夾架...我係水瓶女...你地呢?

禁止訪問

大宅

^^ 我老公係天秤座. 佢愛整潔, 喜歡新潮的打扮. 佢最喜歡穿牛仔褲 + 波衫 +波鞋, 一身運動look. 就係波鞋, 已有好幾對了. @0@ 審美觀是一流的, 好多時, 我買的衣服, 內內外外都先經他批閱, 才會購買的.

佢個性隨和, 好少發脾氣, 對我好溫柔. 我和老公吵架的時候, 如果是我錯了, 他一定喃嘸喃嘸咁對我講道理, 很少會說出傷人的話. -.- 我只有聽教的份兒. 如果是他不對, 那就要看事情的輕重啦. 如果是小事, 我咪等佢做錯後, 再告訴他. ~"~ 因為事後, 佢比較會有心聲聽. 講完就算, 佢都會聽教的. 如果做左d野, 惹起我把火, (好難先會惹我生氣), 我對他是兇一點的責備他, 他就不作聲, 尤得我說, 然後在暗角哭泣. ~_~ 這時, 我都會心軟, 跟他說聲sorry, and 不要哭啦...說什麼"乖啦, 老公.."等安慰他的說話.

我老公, 為人樂觀, 對人有禮. ^^" 我係山羊女, 有時候思想負面, 容易因小事擔憂. 他會為我分析, 舒緩壓力和緊張的情緒. 沒有他, 我想我會瘋了.

還有, 佢個人都幾細路 and 天真: 他喜歡對我進行洗腦and 說什麼老婆要聽他的話. -.- well, 我隨口答應了他, 他就好開心. 那麼容易滿足, 實在是可愛的男生.

老公是很痴情的, 每天一定給我sms, 中午飯時給我電話, 晚上接我放工, 一起回家. @v@ 好像怕我會走失咁. 在最初, 我是不喜歡傾電話的, 因為覺得浪費電話分鐘. ~"~ 但死要面的我, 又唔想同佢講, 就只好傾一陣就收聲. 慢慢地, 日日係咁傾, 就習慣了. ~"~ 老公有心讓我習慣依賴他的. 還有什麼接放工, 本來都冇的, 佢...~_~ 佢又想我依賴他, 就接我了...唉.....................見少幾面都唔得. now, 佢唔黎接我, 我反而會失落的.

老公很會投資在我身上: 他在慢慢地育成一個入得廚房 , 出得廳堂, 上得大床的好老婆.

廚房: 除了出街吃飯, 廚房就是老公的地盤, 我只能當他的小助手. ~_~ 如果我想炒菜, 佢就好勞心咁在我身旁盯實我, 我出去等食, 佢反而會開心一些. 佢實在很愛護我ar...說什麼洗碗唔好落咁多洗潔精, 差不多都係佢洗碗...~"~ 可謂新好男人. @0@

廳堂: 和他出街, 如果我因為太高興, 講話大聲了, 佢就會提點我, 叫我注意一下. 還有, 因為吃好味的東西, 就粗魯起來, 佢又嘮叨我, 叫我斯文d. ~"~

大床: 嘿...嘿....三級, 兒童不宜, 唔講. @v@"

講到這裡, 你地覺唔覺, 我老公比較像一個有內在美的嘮嘮叨的好妻子, 我就係典型的大食懶香港版老公. @v@"

禁止訪問

禁止訪問

大宅

andreaaaa782004,
@@" 山羊座...嘿...想不到, 當上國王長老的你, 也是山羊座. 嘿嘿..你是大脾氣的山羊女. 係咪你老公成日惹你生氣呀.

andreaaaa782004 寫道:
christylai
我都係山羊座
咁岩既

禁止訪問

大宅

andreaaaa782004,
@"@ 唔怪得你會火大la.....我前男友, 都係好喜歡四維睇女仔, 再將他們和我比較. 如: 我沒A君年輕, 我沒C君腿長, B君比較美艷, D君還是穿校服裙, 皮膚是水水的....XOXO

男人這樣的行為, 實在..~_~好XYZ.

禁止訪問

子爵府

andreaaaa782004 & Christy,

你地老公都咁好脾氣既???我個大仔(老公)就唔係,成個細路仔咁成日扭計,不過唔會咁夠膽發我脾氣---因為佢知我仲好火過佢,我一發火甚至喊都係不可收拾的!

至於老公望女仔...我老公唔會讚其他女仔既...但同佢行街,佢對眼就好忙囉...總之係女佢都會不自覺咁喵一喵人地,跟住我咪扭甩佢個頭叫佢望住我,然後我就會話:"喂...靚女响呢度! :mrgreen: "跟住佢就會笑...然後我實話:"等我又望吓靚仔先...!"

我老公唔係咁識浪漫,最浪漫咪係响我番工嗰陣時,佢會响我voicemail度留言(我番工係唔會聽電話,只會較震機),次次留言都係冧我同引我笑~!我依家仲將佢啲voicemail錄咗音,save响電腦度,有時聽番都幾開心架!

我老公都係有潔癖..但係...佢唔係咁貪靚,着啲衫又老土...我响街見到啲衫靚,佢就話啲衫老土,話係啲牛屎飛着既... 乜依家潮流唔係興啲衫爛爛地架咩...???係喎,你地老公通常會鐘意着咩衫多???我老公身長腳短,又瘦又矮,我都唔知買乜衫俾佢着好...依家佢都係着 t 恤牛仔褲咋...

禁止訪問

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

佢多數著 T 恤牛仔褲
佢唔會好注重衣著個d人
不過佢好乾淨
我老公都係又矮又瘦
佢得118磅咋
:mrgreen: :mrgreen: 我老公係一個絕對唔浪漫的人 我頂得佢順算我叻

我老公都係天抨座, d衣著同你老公差唔多, 又係一個唔識浪漫既人, 好多時都有d皮四, 成個大細路咁, 人地錯就嘈嘈閉, 自己錯就"咋咋帝"

禁止訪問

大宅

andreaaaa782004, bandband,
你們的老公都好瘦ar...andreaaaa782004, 你有冇俾飽飯你老公吃, 瘦成咁, 有點可憐ar.

我老公係個小胖子..~"~ 佢都唔鐘意同我講佢幾重, 有次足左佢上磅...原來..佢有 1xx lbs.~"~ (保密).. @_@" 我老公不算高大, 約170 cm. 以佢的高度, 真係要減下啦.

其實我老公同你地d老公差唔多, 都係愛穿牛仔褲, 只係上半身, 穿波衫吧了.

貝貝,
人地錯就嘈嘈閉, 自己錯就"咋咋帝" <--這句好funny.

嘻! 講樣搞笑野俾你地知. 有一次, 我同老公傾計:
我: "我係你的靚老婆"
公: "錯! 你係我的賤內"
我: "咁你咪我的賤外"

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

貝貝咁你老公有冇我老公咁輕呀 :lol: :lol: :lol:
咁佢會唔會成日向你發脾4

我老公5' 11, 百六磅左右 :mrgreen: 一時時啦....有時仲發恩恩B皮四添 ?-( ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至