夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 天秤座老公...

子爵府

我識我老公先架!嗰陣佢唔識我,因為嗰陣佢有夾band有出騷(地下樂隊),我又成日去睇騷,所以佢都係我細個既偶像之一...之後我去咗學打鼓,教打鼓嗰位係我老公啲老友,咁我都係去佢地開嗰間band房租鼓房打鼓,之後我百厭撩佢傾偈(因為佢地班人個個都懶係酷唔睬人,咁我咪玩嘢囉!),入房打鼓之前將我個迷你遊戲機塞俾佢玩,至此之後,我練完鼓後,佢就同我傾偈,等佢收工後,一齊去食宵夜...friend咗成年,咁啱我又散咗拖,佢就追我,我覺得佢對人真誠,份人又好,咁我咪同佢拍拖囉...拍咗幾個月就搞出人命喇... :mrgreen: and then咪做咗佢老婆,佢又做咗我老公囉...就係咁...

禁止訪問

子爵府

andreaaaa782004,

新年快樂!

我老公依家冇夾BAND喇!只係間唔中上BAND房同朋友JAM吓歌...^^:其實我唔算識得打鼓架!學咗無耐就要結婚生仔,仲邊有時間同精力去日日練鼓!所以依家無打幾年,我已經同唔識打無分別!

禁止訪問

大宅

HELLO ALL,

@V@" 公喜發財! 祝大家雞年好運來! 雞年日日笑口常開! @V@" 想不到你們都曾學樂器. ^^" 我曾學中國樂器 - 洋琴, 不錯玩的

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

我得一粒仔咋!原本都想生多件,但係無錢無時間,所以咪唔再生囉~~~!!不過我諗我未必會再生小朋友,我個仔都成6歲,再生多個,兩個細路既年鹷差距又好大,未必玩得埋...

禁止訪問

子爵府

不過我又無乜經濟可以俾我湊大兩個仔...同埋我真係發覺生咗個仔之後,自己做人亞媽真係要訓練到自己EQ奇高先得! :mrgreen: 今日我個仔玩扭計要抱,我唔肯抱,佢二話不說就大大聲喊!由新世紀廣場喊到尖沙咀(我地搭地鐵)~!!!如果俾着我平時實會第一時間喝停佢仲要鬧到佢成頸血,但我呢次我無咁做,因為知佢無非都係想有咁既效果,所以我呢吓同佢大玩軟皮蛇,玩到個仔無我符,我個仔話:"我要抱呀~!!!"我就用番佢把喊聲咁話:"我唔想抱呀~!"玩多幾下佢發爛屈我打佢,自己爬响我身度(我坐既),我輕輕搬開佢,佢即刻彈落地兼夾碌哂地,然後走埋嚟話:"唔好打我呀...!!!"佢屈我打佢幾次我都無動於衷,仲响度笑佢,佢就發爛打我!我即刻扭佢計:"哦!你打媽咪!你唔鍚我喇!"佢即刻補鑊:"唔係呀!!!我無打你呀...我鍚你呀...我要抱..." :mrgreen: 我事後話件事俾我老公知,我老公都話我衰做乜玩個仔,心諗,大佬,我都俾個仔抓損條頸啦...我唔响街度發惡咪算係咁囉!!! 仲想我點!不過我真係發覺天秤座都幾牛脾氣...我隻佬對我無乜大脾氣,但真係幾固執... 希望我個仔大個咗唔好學哂佢老豆咁牛...

禁止訪問

大宅

@"@~ 洋琴是中國學器, 又稱 揚琴.~"~ 形狀是梯形, 用1雙如竹快子的東西搞擊在弦上. 在中樂團中, 那是伴奏樂器來的. 女子十二樂方也有成員彈奏洋琴的. ^^"

子爵府

andreaaa,

我個仔依家六歲,其實我EQ都唔高,都係結婚生仔後練出嚟...我都固執架...不過都只係對自己而唔係對人,我隻佬就唔係,連我都管埋,不過又唔係成日既...

子爵府

CHRISTY,

我覺得中樂仲難玩過西樂,始終我地細個對五線譜多嘛...細個睇過啲中樂既譜,睇到R哂頭,似係執藥多過似樂譜...所以睇咗一次我就怕怕...

複式洋房

bandband 及各 Chat 友,

恭喜發財!【 我是 討論區 -> 爸爸專區 -> 「少男痾尿射過街,老來痾尿滴濕鞋。」的題目發表人, 我和一班 Chat Room 友向各位板主和 Chat Room 友拜年。
-----祝各位
『 Chat Room 入得到(倒)
:-P Chat Room 講得好
:-P :-P :-P :-P 生活無煩惱
:-P :-P :-P :-P 處事唔老套』

歡迎各界朋友到訪敝Topic,尤其歡迎型男、猛男、壯男、好男人到訪並賜教兩咀,我希望爸爸們能透過這Topic,能正面地探討及分享男性生理及心理健康問題,使彼此得益。

最後,再祝各位:無病無痛、無憂無慮、無仇無恨!

阿四爸爸、阿四家家、鬍鬚Daddy、markli、波波的Daddy、jazzfonder、爸爸超人、雲尼斯特羅、qkhung及fpun ……敬上
:-DAMAN藥堂 :wave:

禁止訪問

大宅

bandband & andreaaaa782004,
情人節快樂! 今日lunch time, 我去左sogo地庫, 買左2份細細盒朱古力ar. 1份是用紙盒包裝(俾佢開黎食), 1份是用小鐵盒包裝(俾佢留念ar). 這是我和他的第一個婚後情人節, 打算送俾佢, 等佢開心ar. 初時, 佢話怕浪費金錢, so 佢唔俾我買, ^^" 我就趁lunch time, 靜靜雞去sogo 揀朱克力俾佢. 之後, 我就去超市, 買多一份好"雞"的小朱克力俾佢, 玩下佢先.

@v@" 我的策略是:
1. 送又cheap又細份的超市朱古力. (哈哈. 我想看他不爽又不敢發脾氣的樣子)
2. 之後就送sogo靚靚朱古力, 看他變臉的樣子..哈哈..爽^^

今晚, 我打算煮晚飯給老公吃. ^^"( 因為...通常都係老公煮飯)...你地點同老公渡過2月14日ar......................^^

bandband,
^^" 學洋琴, 是因為中學時代, 音樂miss, 一定要人地學一種學器ar. 我就選了冷門又無乜人學的洋琴la. 當時, 好多女學都選學小提琴and 古爭. 學洋琴, 一學就好幾年, ^^" 我曾參加過學校的中國團呢. now, 我已很久沒玩洋琴了, 不過, 最基本的我還記得.

andreaaaa782004,
大家歸秀^0^ thx...@0@ 我個outlook俾人覺得好斯文,有點呆and 天天都穿裙子的. (不論hk 只有6度, or 熱到3x度)不過, 好多時, 在細節上, 我都好粗魯的. 不竟, 我在男仔堆中長大ar ^^" andreaaaa782004, 我覺得你的lD NAME, 好長, 怎樣稱呼你, 比較親切一點呢? 仲有, 我覺得你個有點IN 的女生, 對不對?

禁止訪問

大宅

andrea,
^0^ 呵! 呵! 我...我今日收到老公2個公仔, 一個係hello kitty, 一個係forever friends熊仔. 好開心@0@... 我好喜歡公仔ga. >.<~ 老公說我送朱古力, 沒有新意. 2月14係送朱古力, 我想都不用想, 就會去sogo買, 幸好, 我買的朱古力, 超級好味...令到老公好開心ar. @v@" 我老公話, 如果我送psp, nike波鞋, 或聖鬥士模型俾佢, 佢會開心d喎. 咁貴.....~"~ 打劫咩!

下一個月的14日, 是3月14日, 係白色情人節. 在台灣, 男女會celebrate ga. 當日, 係男生會向心儀的女生回禮 - 白朱古力. 呵! 呵!

@v@" 我個id 係名+姓. christy lai. 有時, 我有d客仔, 會叫我chris, 或christine.

首頁

尾頁

跳至