跳至

首頁
12345...67

尾頁

大宅

我都黎報到先
25/07/07 豬女
依家返黎 stepping stone playgroup

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 tangyiu 於 09-9-21 18:36 發表
我都黎報到先
25/07/07 豬女
依家返黎 stepping stone playgroup

玩咩架 ? 可以介紹下嗎 ?

伯爵府

我個仔 0708 出世,而家係鄰舎返緊全日n

大宅

原帖由 三個白白豬 於 09-9-21 10:18 發表
ginny
張相好型喎

係呀! 正牌胃食豬 依加見到架雪糕車就猛咁話糕糕!

大宅

原帖由 kathy622 於 09-9-21 13:09 發表
我囝囝都係07年呀,我都搵緊N俾個仔返半日,入左表去兒童樂園等電話中

你係咪直接上佢果度遞表架! 佢係咪會俾個輪候no.架? 我幾個星期前係佢個網登記, 到依加都無音訊.

大宅

畀面勳章

原帖由 ginnytsim 於 09-9-21 21:52 發表

你係咪直接上佢果度遞表架! 佢係咪會俾個輪候no.架? 我幾個星期前係佢個網登記, 到依加都無音訊.

我係直接上去交表呀(因為8月尾佢個網我開左幾日都無野睇),但因為我係諗住俾佢出年1月先返,佢話有位就會俾電話我,你可以打去問問佢,我見佢張申請表話7日內會有人通知輪侯號碼架

我今日都去左萊恩拎報名表報k1,但佢要我俾左報名費先俾份from我,想問下其他幼稚園係咪都係要先俾錢後報名架

男爵府

我都嚟報到 ~ 07年7月猪女, 依家返緊全日N1

大宅

原帖由 ahbebe88 於 09-9-22 01:27 發表
我都嚟報到 ~ 07年7月猪女, 依家返緊全日N1

返學返成點呀?囡囡適應嗎?我而家都想找上午半日N比HEBE,但係找不到,報左D興趣班同PLAYGROUP比佢玩住先,昨日HEBE4點多開始發高燒,醫生話大機會係豬流感喎,而家不斷都係39到左右,好擔心,因為我冇得請假,只有阿PEN陪囡囡。

大宅

係英文playgroup 1.5 鐘
每次都有新野玩
主要有 flash card , artwork 同唔同o既 activity

我之前上過未搬鋪前o既smart kixx, 講真間野令我幾失望, 主因係啱啱豬流感共佈, 政府宣佈所有幼稚園同托兒中心停課之時, 間playgroup 仲專登call 我話, 明天繼續上課
果刻感覺幾差~ 啱啱好果堂係last lesson, 所以索性唔返

原帖由 三個白白豬 於 09-9-21 08:18 PM 發表

玩咩架 ? 可以介紹下嗎 ?

大宅

我九月頭報左三育, 交表果陣, 個老師話 interview 時, 先需要俾 20蚊報名費

原帖由 kathy622 於 09-9-21 10:44 PM 發表

我係直接上去交表呀(因為8月尾佢個網我開左幾日都無野睇),但因為我係諗住俾佢出年1月先返,佢話有位就會俾電話我,你可以打去問問佢,我見佢張申請表話7日內會有人通知輪侯號碼架

我今日都去左萊恩拎報名表報k1,但佢要我俾 ...

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 09-9-21 21:52 發表

哈 , 佢8月中比過電話我 , 叫我 9月返學.

複式洋房

原帖由 kathy622 於 09-9-21 22:44 發表

萊恩拎報名表要比30蚊, 我都比左呀

大宅

原帖由 kathy622 於 09-9-21 22:44 發表

吓! 俾咗錢先有form攞? 通常遞form時先俾報名費.

咁我明天上去登記!

大宅

原帖由 tangyiu 於 09-9-22 13:08 發表
我九月頭報左三育, 交表果陣, 個老師話 interview 時, 先需要俾 20蚊報名費

我都係9月頭交咗表喎!

大宅

原帖由 三個白白豬 於 09-9-22 13:27 發表

哈 , 佢8月中比過電話我 , 叫我 9月返學.

唔係呀化? 咁快有位!

複式洋房

呢間兒童樂園,我三四月嘅時候去咗交表報n班,不過係12月插班,我八月打去問,佢話排成30幾,不過n班連k班計。不過你哋有冇實地睇過間學校?我上過去,間學校真係好細,佢並唔係佔晒全層,只係一層嘅其中幾個課室。啲小朋友排隊要喺樓梯口,我覺得好危險。佢冇室內遊戲室,而戶外嘅喺天台,我都有走上去望下,一望之下,帶現舖晒塵,啲老師應該唔會帶小朋友上去玩。所以最後我都唔考慮呢間。最後我報咗德怡,十二月插班。希望佢可以開開心心返學啦

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 09-9-22 15:52 發表

唔係呀化? 咁快有位!

ELVIS 8月中出世麻 , 佢咪夠 2Y 先打比我囉

大宅

原帖由 corrochan 於 09-9-22 16:31 發表
呢間兒童樂園,我三四月嘅時候去咗交表報n班,不過係12月插班,我八月打去問,佢話排成30幾,不過n班連k班計。不過你哋有冇實地睇過間學校?我上過去,間學校真係好細,佢並唔係佔晒全層,只係一層嘅其中幾個課室。啲小朋友排隊要喺樓 ...

無上過去呀! mu唔係全層架? 咁就真係要再考慮下喇! 唔該曬你啲料呀!

大宅

原帖由 三個白白豬 於 09-9-22 22:13 發表

ELVIS 8月中出世麻 , 佢咪夠 2Y 先打比我囉

oh! 係播! 睇來細佬係鄰舍都返得幾happy喎! 有沒被老師投訴佢太活躍呀?

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 09-9-22 22:30 發表

oh! 係播! 睇來細佬係鄰舍都返得幾happy喎! 有沒被老師投訴佢太活躍呀?

佢個衰仔 , 持住自已熟架部 , 朝早臨入課室就喊 , 喊到要人抱下就收聲 , 唔抱就典地mouth:
老 C 話佢係課室周圍走 , 玩滑梯又成日跳落黎 , 看少陣都唔得.
佢係全校最細果個 ,又成日扮D K 怪樣 ,可能係咁多人鍚呱 , 家姐以前個班主任抱佢走都得.
(記唔記得呀 , 佢係貼身膏藥 , 見少我一陣都喊到停唔到.)

首頁
12345...67

尾頁

跳至