跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 5月bb vs. 母乳媽媽

唔怕失禮, bb足8個月時都只有17磅, 係塊面呃得下人.

大宅

等我又黎八下先!

elmos,
我記得你呀,你家陣用條sling用得係咪好有成功感呢?!哈哈, 其實用落真係幾方便架!

helena,
我阿女都咬我,好鬼死痛,同佢講都無用.我老公叫我彈她咀仔,我又唔捨得,唉!做阿媽真係耐力驚人,不過我都怕第時會寵壞個臭豬~

jimsalad,
你個b一d都唔失禮啦,我個女8個月先得6.7kg咋,不過她都算精靈鬼馬,所以我都好放心!
但我阿媽就成日鵝我同她轉奶粉增磅!
:evil:

如果有人去開babyhouse影相,不如約埋我呀!
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

男爵府

祝 : 04年5月母乳媽媽及猴仔猴女
[size=xx-large]新年快樂[size=xx-large][size=xx-large]心想事誠[size=xx-large][size=xx-large]身體健康

大宅

我又joint妳地呀!
我bb上下大牙出哂佢試過咬我一次
我咋喊
佢就無咬啦!

妳地bb皮膚有無濕疹問題???

學懂凡事感恩和感謝,孩子終身受用不盡

男爵府

2011至尊種植勳章

hello whalebb,
你個bb出左上下大牙咁犀利?! 我囝囝只係出左下面2隻門牙.
佢有時食到飽飽地, 就會用牙肉咬下我. 佢會用牙肉咬住我個nipple, 然後好快咁向後拉扯, 跟住好奸咁望住我笑.

我想問下, bb有濕疹會係點樣ga?

大宅

monkichi
個個bb不同
佢仲有出左好多牙米準備出
但仲未識爬只係識轉嚟轉去
妳食多calcuim有助bb出牙
bb可食bb乳酪同笑牛cheese
我記憶中citysuper 有

濕疹紅紅地特別在手腳腋下
要好好護理同要用無香味boby wash and lotion
all clothes must be 100% cotton
好痳煩食野又要小心

男爵府

whalebb,

好開心, 在此又見到你. 有時間過去傾下, 大家都好掛住你.

heima

大宅

好慘, 囡囡年初二晚開始發燒, 咳都未好又轉成傷風, 假期過後奶奶話瘦到得翻個肚, 好似無得比佢食甘, 好在佢唔燒o個陣好生猛, 除左有兩聲咳同間唔中流鼻水外, 一d都唔似病, 湊到我都就黎病就真.

男爵府

2011至尊種植勳章

Jimsalad,
囡囡如果唔發燒時仲好生猛, 咁都唔駛咁擔心.
最近d天氣唔係咁好, 好潮濕, 又時暖時冷. 今個週末又會轉冷喇. 大人同小朋友都要小心身體呀.

大宅

monkichi

thanks. 多謝提醒, 你唔講我真係唔知週末又會涷.

大宅

Jimsalad
可比d bird nest congee
good for氣管我大女因早產氣管差也是食bird nest congee

Heimama
因妳地傾果d野我joint不到
咪無去chat nor
我覺得我己被忘記
連email password轉左也不知

大宅

妳地"M"嚟左未??
我未呀!

男爵府

2011至尊種植勳章

Jimsalad,
係呀, 天氣預告話今個 weekend 得 12 - 14 度咋, 好凍呀!

whalebb,
我地無忘記你 (起碼我無呀! 雖然我好少同你chat, 但我都記得你架!!)

我都仲未有 m. 不過有時下腹會有少少漲痛感覺, 唔係係咪就快來呢.

大宅

我已m了幾次, 不過這兩個月好唔準, 一時隔卅幾日, 跟住十八日又黎多次, 到今日又已超過卅七日都未黎, 無晒預算, 初初重驚死會係有左, 攪到成日提心吊膽, 我已一仔一女, 生囡囡時已係高齡產婦, 真係要收工不能再要.

男爵府

2011至尊種植勳章

Jimsalad,
嘻嘻, 我同你相反呀, 我仲想生多一個. 不過 m 未來, 好似唔會有 bb 住.

禁止發言

別墅

i've already m come la( the first time )...
but i found that the quality of this m is better than before...i felt my body is better wor....
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

大宅

swan_lau

你bb女好多頭髮喎, 我個光頭妹明明著住粉紅色小鳳仙去街d人都仲話'lee個bb仔對眼好大喎', 'o下女黎o家, 甘下個實係仔喇', 激死

男爵府

2011至尊種植勳章

swan_lau,
你囡囡有無網上 photo album? 我想睇下佢 d 相

複式洋房

HI 各位媽咪:

好開心有個新topic,之前個5月媽咪會我唔知點插嘴好,所以有個新topic太好啦 我BB而家一日食兩餐,一餐糊一餐粥,奶就冇定架,因為我生佢果陣公司結業,所以順理成章照顧住佢先一歲後俾嬤嬤照顧。BB而家身高77cm,重10.3kg,你睇佢好似幾重但佢半歲後係重得好慢,我媽咪話佢D肉好林唔夠結實,我都冇辦法佢之前唔係好肯食固體食物,辛辛苦苦煲D粥食兩啖就算,近呢兩個星期先好D咋 我想問o下各位媽咪你地有冇俾ABC粉俾你地BB食呀!同埋點煮呀!麻煩哂

首頁

尾頁

跳至