懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一見到阿B就喊........是否責備自己???

我阿b係早產,所以到依家都未可以出院,醫生都話佢冇咩大礙,但我次次見親佢都會不自覺地喊左出黎,唔知係咪心裹不斷自責呢???
HEHAJOEY

洋房

Re: 一見到阿B就喊........是否責備自己???

唔好咁啦.....我地都控制唔到呀b幾時出世......醫生都話呀b冇咩大礙......又洗乜自責呢.....放鬆d啦....最緊要呀b冇事....要開開心心接呀d返屋企....^.^

複式洋房

姑娘都說無事啦,不要責備自己
其實早產又不代表BB不健康,我個姨生女只有七個月大,她現在都好健康,而且讀書還"名列前矛"添,另外,我同事她只有5個月大,要試管養,現在廿幾歲都好健康,而且還很肥^^,所以你不用擔心,怪責自己的。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

唔好唔開心啦, BB 會feel到架.

最緊要你比心機照顧佢, 佢就會快高長大。 唔好自責la.

加油呀

複式洋房

我細妹都曾經試過,不過佢係足月,第一胎,佢初初生完bb都同你一樣,不過過一排會冇事架啦,因為你生完冇幾耐d荷爾蒙有變化,所以你米會咁囉,你而家要開心d,唔好亂唸野,如果唔係好易有產後抑鬱架 :lol: :lol: :lol:

伯爵府

吾好咁啦,雖然我仲未生,不過有時諗起個bb,我都想喊的,吾知點解,無拿拿好有feel咁喊出來...............
好多野都吾係你控制到的,你已經好盡力,陀佢,生佢,你都捱過啦!!!而且醫生都話bb無事,吾好亂諗了.

民房

babyjoey
你要努力呀, 你個bb仲等緊你既照顧嫁, 加油!
我都等緊我阿b出來, 其實生了而你地都沒事, 那以後的事仲好辦啦, 記得好好保重自己及等bb回家.
該用戶已被刪除

複式洋房

多謝你地既支持,你地都講得岩,要養好精神迎接佢返黎,琴日探bb姑娘話冇咩大礙,只係食奶差d,仲要照燈咁,希望佢爭氣啦!!=.="
HEHAJOEY

子爵府

好媽媽勳章

babyjoey:個個係你個bb呀嘛...你見到佢係醫院仲未出得院...梗係傷心難過啦...其實你唔可以怪責自己架...你都唔想架...放鬆d...你傷心喊...bb知架...你要開開心心咁迎接佢返屋企呀...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

唔好唔開心啦... 我都係0岩0岩先生完 (7 日)...
所以好明白情緒係好容易唔開心架......
你一定唔好稔埋一邊呀...
開心0的啦.... :-P

首頁

尾頁

跳至