意見反饋
義工

心聲留言 今日: 1|主題: 15866

跳至
唔識教仔

侯爵府

國民生產總值:24623

好媽媽勳章 畀面勳章

HJ

HJ

大宅

國民生產總值:1708

Re: 唔識教仔

問吓你老公,如果第日個仔一拳二拳咁打佢,佢點睇。 如果咁都話啱ge,就由現在開始,教個仔萬事唔開心都打老豆出氣先,千祈唔好打亞媽。
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

複式洋房

國民生產總值:185

如果要教就首先教你老公先, 話比佢聽咁樣會害死個仔, 因為到佢大個去打人, 佢未必可以打贏全世界, 可能比人打返轉頭, 叫佢想像

珍珠宮

國民生產總值:34699

你老公咁教仔都得既?!
唔通到第2時出左事先識驚?!
我諗你要同老公好好傾下~
第2時返學打人成日見家長都有排你煩~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

HJ

HJ

大宅

國民生產總值:1848

我老公同你老公一樣
最好係點呢~! 你唔好理,等佢教囉
同佢講一句: 遲d個仔kill人放火要坐監時
唔好賴你唔好好咁教!
+++++++++++++++++++++++++++++++
唔明點解個個老豆都係咁
係要種到好bad 先至會比返個媽咪教~
[img align=left]http://img30.imageshack.us/img30/1982/221mf.gif[/img]

伯爵府

國民生產總值:15534

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你呢個做法好攪笑....哈哈.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote]
GreyParrot 寫道:
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

禁止訪問

國民生產總值:4610

大宅

國民生產總值:2723

咁問吓佢,若個有日,你個仔話你老公唔啱,喺街一巴二巴打落佢面,佢係咪仲喺條街度笑晒口同返個仔講sorry,係我唔啱。
我想問吓,咁你老公有冇打個仔架?如果佢冇,咁下次個仔做錯嘢,你咪問佢,佢依家唔啱呀,點解你又唔打佢吖?

侯爵府

國民生產總值:22720

如果你講到你老公個妹都係咁教小朋友, 証明响佢哋一定心目中, 呢d方式係0岩嘅...咁樣你真係好難一時三刻可以改變到佢. 學佢哋話齋, 俾d假設性嘅情況佢諗吓, 如果第日發生响佢身上, 點算?! 小朋友唔由細教起, 第日佢曳到收唔到科, 真係喊得一句句架..

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

如果同你老公講都無用既...就同個老師商量下...睇下有無d教育節目比你個仔睇下...由細睇到大...等佢知道咩係o岩...咩係唔o岩...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

HJ

HJ

別墅

國民生產總值:759

你可以留低個d阿仔打老豆的news比佢睇,等佢知道如果而家唔教,
遲早佢個你仔都會咁.

小文迪,唔好介意我多口,千其唔好見你老公咁就由得佢敎,敎壞左受苦的都係自己.

珍珠宮

國民生產總值:31382

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear Kelly:

千萬吾好今樣想呀!要去面對吾好倒轉來啦!面對現實
搵解決方法,其實你老公合家都是今樣的人,前人教落一下子要改你自己都未必改到自己的訣點呀!慢慢來搵多點資料同老公多的講解,分釋+溝通,而家仔仔先19個月呀!漫長的路仲要你二人齊心同佢一齊行架!

我當初真係唔應該生佢,唔想第時又多個壞人.

bettylam

NNN

禁止訪問

國民生產總值:12681

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

HJ

HJ

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

國民生產總值:14319

好媽媽勳章 BK Milk勳章

kellyly
如果你認為自己想法係岩, 你就要堅持, 就算囝囝長大後真的變壞, 你也對得住自己及囝囝, anyway, 比心機教導佢.

琥珀宮

國民生產總值:161779

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唯有你多D教你個仔正面D既野!一方面同你老公多D傾下啦!希望你個仔接受你果套多D!

男爵府

國民生產總值:6896

2018勳章

kellyly,
你個仔同我個仔差唔多大﹐我個仔都好鐘意打人﹐話極都唔聽﹐好在我老公同我站在同一位﹐不過我就同老爺奶奶一齊住﹐你話完唔夠一陣老爺奶奶就走去呵佢 :evil: 但我係全職媽媽所以都算OK啦
我唔知香港有無一個節目叫'super nanny'﹐係英國節目﹐講一個有十三年育兒經驗教育者Jo女士到唔同家庭教家長點樣教小孩﹐好多方法都好有用架 有些小孩真係好黑人憎﹐好多時都唔係家長唔想教﹐係唔識教 如果你有興趣的話﹐我做筆記比你呀﹐我打中文好慢﹐而且我住在荷蘭十幾年中文差左好多﹐唔好吹我呀
Nijnje

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.