自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

c6話3不像, 唔知其他媽咪又整左咩燈籠呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

你好勁呀 ......

我囡今年返k1
第一次整,,又要環保
我又唔識整-_-
好是但整左個就算數 ...

珍珠宮

畀面勳章

唔係呀,我覺得好靚呀!你真係好有心思。

其實有咩所謂呢?反正90%既手工都係父母做,個分係比父母唔係小朋友囉!

珍珠宮

我都覺得樓主妳 幫阿仔整個燈籠好靚呀!!!

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

好明顯係一隻好靚的兔

你估下百x超市一個紙白兔燈籠賣幾銀啦?
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我同大仔合作整的!

別墅

wa.....隻兔仔好鬼令呀,,實貼堂啦

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢個係細仔摺左幾日紙造出來的!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

都整得好靚呀

個人覺得:

如果隻兔仔個鼻/咀好似個 "人字" 彎彎地 , 會仲得意 !!!

伯爵府

我都唔算比心機, 其實我都唔想整咁複雜, 整呢d阿仔(k1)可以幫手貼下, 上次復活節直頭有父母用一粒粒通粉慢慢砌個復活旦/兔出黎(成個藝術品咁), 有d又整成隊火車(跟住d人開始係度8卦埋佢地父母做咩職業, 又話做designer既 唔怪得整野咁叻)...整到好似大人藝術比賽+showoff而唔係細路比賽咁, 我呢個燈籠不過係用食旦糕用剩d紙碟+皺紙做咋, 學校又係要環保喎

伯爵府

原帖由 sonic04 於 09-9-17 20:19 發表
好明顯係一隻好靚的兔

你估下百x超市一個紙白兔燈籠賣幾銀啦?

舊年我係街買隻細兔25蚊

民房

好靚呀!雖然個頭有d似bear bear,但手工甘好,冇所謂啦!實有得貼堂呀!讚!!!!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 HAZEL920 於 09-9-17 09:38 PM 發表

舊年我係街買隻細兔25蚊

上星期去又一城百x超級廣場睇

價錢168大元

(只係一般的白兔紙製燈籠)
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

大宅

唔錯呀!

大宅

好媽媽勳章

我個仔歲半...唔使自制住....我搵緊佢最愛既車車燈籠俾佢.....

樓住你呢個.....好靚......不過你C6都啱......唔似貓唔似狗唔似熊唔似兔......但講真......好CUTE......

原帖由 HAZEL920 於 09-9-17 20:02 發表
?t=1253188815
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

so beautiful~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

好cute 呀 , 掂喎

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 HAZEL920 於 09-9-17 20:02 發表
?t=1253188815

唔係吖, 好靚呀!! 我囝學校唔洗做, 否則我都幫佢整個靚靚返去.

你C6唔識欣賞, 你幫我問佢, 而家有咩hit嘅卡通片, 個主角唔係三不像架 > keroro, 鐵甲萬能俠呀.............

問佢係咪想變三不像吖 (柄到佢豬頭唔似豬頭 )

男爵府

你地好勁,我唸左好耐都唔知整咩好...
我手工藝白痴ga

首頁

尾頁

跳至