意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 79|主題: 153662

[北區] 請問粉嶺上水哪間小學較好?

民房

國民生產總值:15

請問粉嶺上水哪間小學較好?

各位

我住在粉嶺的,大仔現讀k2,好像也要開始考慮升小一的問題了.
請問,粉嶺上水一帶,哪間小學較好呢?

謝謝

leong

別墅

國民生產總值:894

Re: 請問粉嶺上水哪間小學較好?

聽講係聖公會上水榮真.

別墅

國民生產總值:759

仲有嘉福榮真同兩間五旬節,他們都是brand 1小學呀!

男爵府

國民生產總值:6981

宣道呢? 是否BAND 1, 是否會轉全日?

OCTOBER

民房

國民生產總值:15

小學也有分band幾的嗎?
榮真同五旬節,那他們的學生以升讀哪些中學為主?

謝謝大家的資訊

大宅

國民生產總值:2662

October 寫道:
宣道呢? 是否BAND 1, 是否會轉全日?

OCTOBER

我聽有返教會d朋友講,宣道ge牧靈工作做得幾好,所以都幾受基督徒家庭歡迎,加上佢地學位少,相對地競爭唔細,另外佢同我講話其中一校(唔記得係上午定下午校)應該會搬過去聯和墟仁濟總理學校個度!

複式洋房

國民生產總值:262

我囡囡讀緊呂明才, 今年呂明才派得最多人去五旬節靳茙生, 有無人知呢學校如何?

複式洋房

國民生產總值:248

Kittywong:
五旬節靳茂生係傳統小學嚟架,我朋友個仔現正讀緊
小一,有日,行街見到我朋友,順便問吓佢個仔讀成點,鍾唔
鍾意返學,點知佢答覆話:如果唔使考試測驗嘅話就鍾意
喎!因為佢地平均一個月多啲就會有一次測驗/考試,都幾
辛苦(包括媽媽及小朋友),所以唔受呢套嘅小朋友,都係諗
清楚好啲!
[img align=right]http://www.uploadimages.net/[/img]

複式洋房

國民生產總值:262

小米雪:

mud靳茙生原來是傳統小學, o金測驗法都幾辛苦喎!
o金有無人知曾梅千禧好唔好呀?

男爵府

國民生產總值:6981

宣道的學術怎麼樣?

october

子爵府

國民生產總值:13063

上水區我推薦:
李志達紀念學校、曾梅千禧

粉嶺區就:
榮真、嘉福榮真、于良發

(排名不分先後)

大宅

國民生產總值:2662

For your information:

榮真係上水網 & 嘉福榮真係粉嶺網

男爵府

國民生產總值:9773

Re: 請問鄙迨W水哪間小學較好?

曾梅千禧
李志達
嘉福榮真(必需你個小朋友又乖又叻,否則入咗都唔知係好定唔好)
上水榮真
勒戍新
于良發

活動教學就神召會啦!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.