夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好的男人就是.....你們認同嗎??是不是大部份媽咪之前的要求呢??

最近看了一篇報章,簡直會心大笑了出來,因真的很恰當。
內容話說怎樣做一個稱職的好男友能令愛情能長久。
男士們應好好學習,十分簡單十分受落(十個女人九個受落),記住呀!
其實女人們要的並不是一個好男人,
她們要的是一段讓她們覺得自己幸福、覺得自己在戀愛的關係,所以:
1.不需要由朝到晚都和她黏在一起,但必須每刻每秒都報告行蹤。
[五時我約了文仔打波,預計打兩小時,然後吃飯,十時左右會回家了。]
回到家時又要打一電話,和她說晚安。
你就是一個有交帶的男友。
2.女朋友跟你訴苦時,不要給她意見,不要糾正她的錯誤,
她只是想說話吧了,你就聽她說個夠,期間你可以魂遊太空,間中皺眉點頭,然後說[不要難過了,我錫番!]你就是一個善解人意的男友。
3.吵架時,讓她發洩,別一聲不響的躲開,也別認真的和她理論,
她並不是真的想吵架,她只是想自製些情海翻波,讓她覺得這段愛情真的太轟烈。只待她發完脾氣後,用力的擁著她,然後大力的吻下去。[我們不要這樣吧!我愛你!] 她就會感動得又哭起來了。
4.她不喜歡你的事情包括:和其他女人出街、和其他女人說話、送禮物給其他女人………嘻嘻,照做吧,不要讓她知道,知道了也寧死不認。那你就是一個專一的男友了囉!

男爵府

Re: 好的男人就是.....你們認同嗎??是不是大部份媽咪之前的要求呢??

適合做男友做情人~~ :mrgreen:

複式洋房

Re: 好的男人就是.....你們認同嗎??是不是大部份媽咪之前的要求呢??

我非常同意呢篇文章!
我老公都係適合做情人…
始終情人同老公係2樣野黎,男人通常都唔明,會覺得結左婚好似俾人困住咁…唉…其實有時女人要既野真係好簡單…
唔一定要個男人做到,但無時無刻都要知道個男人對你有心,想令你幸福…
幸福唔一定要有錢,唔一定要日見夜見(咁點番工?!…),但只要永遠都知道大家一齊係全心全意為對方就夠…
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

大宅

w"w well, 我覺得女人結左婚, 才是真正俾家庭困著的人.

複式洋房

agree…
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

複式洋房

christylai 寫道:
w"w well, 我覺得女人結左婚, 才是真正俾家庭困著的人.

不太認同, 結婚都可以有自己既空間, 但必須有交帶, 向好方面諗: 永遠有個人陪係身邊係好開心、好有安全感家。

男爵府

我好同意

ple614 寫道:
其實有時女人要既野真係好簡單…
唔一定要個男人做到,但無時無刻都要知道個男人對你有心,想令你幸福…
幸福唔一定要有錢,唔一定要日見夜見(咁點番工?!…),但只要永遠都知道大家一齊係全心全意為對方就夠…

伯爵府

我都係想要這些的.:-P

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

大宅

生埋細路, 被困程度直頭係困到唔可以再困......不過衰又衰在心甘命抵咁被困...... :mrgreen:
睇完篇野, 睇怕我老公都唔係好男人啦, 除咗第1同第4樣比較做到, 第2,3樣真係做到足晒(唔應該個D呀講緊)~

男爵府

好媽媽勳章

個人認為好情人一定唔係好老公......後生時要求情人要睇得玩得, 你猜我時我估你, 有激情之餘又有驚情; 到左大個要搵老公時, 自然要求實際d, 強壯, 有正義/責任感, 照顧婦孺, 當然仲有經濟基礎; 家陣都會間唔中懷念下以往既人&事, 又會enjoy身處既生活. ^_*

伯爵府

唔係咁啱我用...我比較喜歡大男人

大宅

我則喜歡的男人最好包括 : { 專一, 什麼事都有商有量, 會尊重妻子, 有責任, 不會只有老公話事, 老婆做應聲虫的處事作風, 愛護妻兒.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

讚同,我老公有晒以下優點.

我則喜歡的男人最好包括 : { 專一, 什麼事都有商有量, 會尊重妻子, 有責任, 不會只有老公話事, 老婆做應聲虫的處事作風, 愛護妻兒.

bettylam
NNN

洋房

完全200%同意............
ple614 寫道:
我非常同意呢篇文章!
我老公都係適合做情人…
始終情人同老公係2樣野黎,男人通常都唔明,會覺得結左婚好似俾人困住咁…唉…其實有時女人要既野真係好簡單…

複式洋房

Agree!! But my hubby (even when he was my bf), he can only do point 2 & 3 only ah.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至