論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好開心,今日收到入境處電話,印印visa批o左

我一月10+號去agent度簽文件,21號agent打電話比我出o左vc/a no.,我即日fax埋封快信去入境處,今日2/2就批o左.我打電話去同agent講,佢叫我交埋$2400政府的tax(halfyear)&住址証明正本,個妹最快14號來hk.
初初仲驚佢趕唔到我生之前來到(我3月中預產期),而家放心晒!! :lol:
[img align=right]C:\Documents and Settings\pangpang\My Documents\My Pictures\2004-02-19, BB[/img]
該用戶已被刪除

Re: 好開心,今日收到入境處電話,印印visa批o左

大宅

Congratulations!!! Now, i'm still waiting the approval of visa.

大宅

sunflower,

我想問吓, 係咪入境處直接打比妳架? 我都係1月12號入咗入境處, no. 已出咗, 快信連醫生信都fax埋去, 電話打追過好多次都未有回音, 我媽咪突然有病, 冇人幫我湊仔呀!

大宅

yvomak:

係入境處直接打比我的!你是否FAX去呢個no.:21579181
有無再打埋去呢個電話度confirm:28293200,不過呢個電話好難打!
我封快信reson係我三月預產期,同埋有一個17mths大的兒子要照顧,家中無人幫到我.
中間我無打電話去問過(其實都好心急)!
希望幫到你啦!

sunflower
[img align=right]C:\Documents and Settings\pangpang\My Documents\My Pictures\2004-02-19, BB[/img]

大宅

Congratulations! Wish U have a good maid & have a lovely, healthy & cute baby!

伯爵府

好媽媽勳章

咁妳有個咁supporting 的理由, 唔怪得入境處咁快批妳啦! 不過, d 工人新來時要不斷訓練, 要預咗佢樣樣都唔識, 有排妳勞氣. 切記切記!

我個新工人上星期五到我家, 我連續教佢四日, 仲辛苦過返工, 成日話 "teach me". 不過現在佢好似 handle 到, 佢煮餸有待改善, 同我d 仔女又似乎相處到, 不過原來香港請好多印印, 帶佢四日去街市, 四日都撞到唔同的 friends, 想唔學壞都幾難, 唉! :-( :-( :-(

大宅

Dear all,

normally how long for a bun or yan to hk? ( from choosing maid in agency till she arrive)

複式洋房

maywei

我agent10/1入文件請印印信件內只係話照顧小孩及家務但31/1已收到入境處通知批左visa,agent話最遲16/2到H.K.

大宅

Ivy,

想問吓妳個妹係咪local嚟架? 我個Agent話local快d喎!

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

嘩!真係好快呀,一個多月已ok,我以往最快都兩個月呀。
你間agent做野都好快手,請問好唔好呢?

大宅

歌莉亞:

我都覺得agent跟得好好,有問必答.除了快信係我自己一手一腳攪之外(因我覺得自己fax去有誠意d),其他野都係agent幫我跟的!可能因為佢係老闆娘+印尼人,係佢自己生意,緊係唔想得失d客仔啦!

sunflower

大宅

Hi sunflower,

can you pm me your agent's details, i need an agent urgently cause my baby seater is going to resign.

Many thanks.

大宅

sunflower,

妳嗰個係咪喺香港做過架? 我個Agent話係香港做過既會快d喎!都唔知係咪真嘅!

大宅

yvomak:

我請果個未係HK做過架!不過就係singapore做過2yrs!
貪佢有經驗得黎,又未係hk學壞ma!

sunflower

首頁

尾頁

跳至