嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人知日本雪印公司已經倒閉

昨日我見到一個朋友,她老公是日本人,我話比她知我在卓悅買了日本雪印比個女試,她話日本雪印在日本已倒閉,但點解香港可以買到,卓悅d貨怕唔怕有問題呢?你地有無人知呢件事呀?
[img] [/img]

男爵府

Re: 有冇人知日本雪印公司已經倒閉

我唔知日本雪印公司倒閉o左喎!不過舊年去日本,導遊話日本人而家都唔會食雪印,因為有好多水貨雪印充拆日本市場,所以導遊話連日本都未必買到真貨,o係香港買就更危險!

別墅

Yes that's right. It happened about 2 years ago and the whole company was bought by Japan Nestle, that's why their brand name has changed to "Beanstalk".

複式洋房

咁請問會唔會影響澳洲版雪印架?

別墅

Not sure, but here's the related news:

http://www.people.com.cn/BIG5/channel2/19/20000929/255178.html

別墅

煩死人,我剛剛開始試了幾日囡囡食得不錯,現在聽都這個消費息都不知再食唔食好,有要轉其它牌子,請問邊隻牌子奶粉食完無便秘呀? :cry: :cry: 好煩呀....
[img] [/img]

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Cammi 寫道:
煩死人,我剛剛開始試了幾日囡囡食得不錯,現在聽都這個消費息都不知再食唔食好,有要轉其它牌子,請問邊隻牌子奶粉食完無便秘呀? :cry: :cry: 好煩呀....

我囡囡食明治都好好,大便ok,無便秘
My Two Princess

男爵府

我囡囡之前食A+成日便祕,痾到出晒血仲要塞甘油條添!後來轉食和光堂後,大便暢通晒,而家再冇煩惱lu!

Cammi 寫道:
煩死人,我剛剛開始試了幾日囡囡食得不錯,現在聽都這個消費息都不知再食唔食好,有要轉其它牌子,請問邊隻牌子奶粉食完無便秘呀? 好煩呀....

首頁

尾頁

跳至