懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

有無人生完第四星期就來經期

我12月尾生完bb, d惡露持續, 跟住到前排好似少左。直至lee兩日又多返, 仲係比較鮮紅, 都唔知係經期呀, 定係惡露, 因為如果係經期, 我都係生左4星期多d 咋喎! 有無人好似我咁既情況呀!

子爵府

Re: 有無人生完第四星期就來經期

我上一胎就生完1個月之後即刻黎m喇....

禁止訪問

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

me3

大宅

我就12月頭生完bb, d惡露就要成5個星期才完, 但之後到現在(成一個月)都未來經期, 咁係唔係吾正常呀?
Hello ! 我叫Jodie~

男爵府

My 惡露 stop around 13-15 days, then after 2 weeks, my period come again.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

我 12 月中生完之後惡露一直正常,第四個星期尾已經得少少少少,點知第五個禮拜就好似黎經0甘,變鮮紅色,仲成十日都冇咩少0既跡象,去左睇醫生,醫生話可能係生完bb賀爾蒙改變,只要冇肚痛、發燒同血塊就 ok,醫生比左 d 藥我,話可以收番 d 量,今日好似少左 d 啦。

p.s. 我係喂奶粉的,喂奶粉的媽咪,月經會比喂人奶的媽咪早來經。

首頁

尾頁

跳至