跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

頭先同個女去千色地下果間夾糖舖夾糖,見到佢寫住黃牌$5.9/100g,另一隻顏色牌就$8.9/100g,咁我地就淨係夾黃色牌,因為個女咳緊,所以只係俾佢夾6-7舊糖,點知佢話要$5.3,我心諗洗唔洗咁貴ar, 咁咪睇下個磅囉,點知一睇,佢個磅原來剩係睇到價錢,果d 重量同幾錢100g就攞d一大筒嘅糖遮住,咁我攞開筒糖睇下啦,原來佢較左$7/100g,咁我咪問我果d全部係黃牌嘅糖,嘜唔係$5.9/100g咩,點知佢聽完仲理直氣壯話「我都冇放個夾落去磅啦,個夾都要錢ga」咁我咪話我夾開果d係放個夾落去然後用$5.9/100g計,跟住佢好唔份氣咁放個夾落個袋然後去較個磅,點知果個女人較個磅係較$6,我咪話唔係5.9咩,我唔係話想計較個1毫子,但見佢根本冇講過一聲對唔住或唔好意思咁,仲好似我踢爆佢係我唔啱咁,所以我先要佢較番$5.9。跟住佢話較唔到,咁我咪話咁你就唔好寫5.9啦,到最後佢死死氣較番$5.9。
我覺得佢係存心呃人,所以想話俾d mama知,要夾都冇所謂,但要睇清楚個磅law, 否則會變水魚。不過我就永遠都唔會再幫襯佢,因為我覺得呢間舖會死性不改,繼續呃人。

別墅

thanks for telling us

複式洋房

下次一定要小心
主耶穌說:"我是葡萄樹,你們是枝子;常在我裏面的,我也常在他裏面,因為離了我,你們就不能作甚麼。"

男爵府

thanks

大宅

好少幫佢買糖,一直覺得佢貴
要買多數去yl 廣場

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

好媽媽勳章

我通常都係幫親元朗廣場,我覺得千色果間好鬼污糟!!

公爵府

畀面勳章

最後比幾錢??

男爵府

甘鬼衰架
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

民房

回覆 1# eunice_ma 的文章

係呀,呢間舖頭好衰架,有次我同屋企人等緊位食拉麵,無意間見到個男人(我地估係老細)係度整理緊D糖,初時都不以為意,不過當佢發現跌左係地下既糖就好順手咁執番起擺番落去,連續執番好多都係放番落去再賣,我地即時O晒咀,所以千奇唔好幫襯呢間黑店,呃$$$不特止仲唔理食物衛生,都唔知佢會唔會賣過期食物添,大家小心呀!
我們的小公主 Hayley

大宅

好媽媽勳章

我都係到買過糖呀,不過就唔係買夾個D,我只係買左1筒個D軟,但買完行返出大街打算開俾個仔食時,入面係溶左...個時仲要係冬天,唔知點解可以會溶左,我食都唔敢食,即掉= =

水晶宮

畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章

係呀, 佢有糖遮住個價錢, 試過一次冇再幫襯啦, 但個次買真係好貴

民房

thanks

男爵府

多謝提醒...

王國長老

畀面勳章 王國長老

呃秤咁衰!!

一於向海關或者消費者委員會舉報佢啦!

別墅

唔怪得知啦, 有時買少少都要10-20蚊, 原來係咁, 可以BLACK LIST 啦

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bennghk 於 09-9-20 01:57 發表
係呀,呢間舖頭好衰架,有次我同屋企人等緊位食拉麵,無意間見到個男人(我地估係老細)係度整理緊D糖,初時都不以為意,不過當佢發現跌左係地下既糖就好順手咁執番起擺番落去,連續執番好多都係放番落去再賣,我地即時O晒咀, ...

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

伯爵府

畀面勳章

有次我同佢買咗包朱古力 點知返到屋企打開是溶的 原來包嘢過期咗幾天 真無良:;pppp: :;pppp: :;pppp: 我以後不會去這黑店買嘢

子爵府

好媽媽勳章

我都覺得果間舗好污糟, 個老闆成日都黑口黑面, 見到佢個樣都唔想幫襯佢.

首頁

尾頁

跳至