懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔想交BB給奶奶照顧...

我BB快2個月大, 但我打算過左新年後找工作, 故BB就要找人照顧. 但我的媽媽&爸爸要照顧我弟弟的BB, 所以我老公同佢媽媽(奶奶)講幫我0地照顧BB. 但我其實又不想交給她照顧, 因為她平時都幾dirty, 又鍾意去街. 我怕她會經常帶BB出街周圍去見陌生人. 另外我同奶奶一向都無兩句.
(由其是從我大0左吐到坐月, 她都無理過我, 所以我倆都無嘜感情)
Hello ! 我叫Jodie~

男爵府

Re: 唔想交BB給奶奶照顧...

請個人幫幫手囉!
我都唔中意奶奶揍,我自己請人揍囉!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

男爵府

請個人幫幫手囉!
我都唔中意奶奶揍,我自己請人揍囉!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Cherilau,

我都同你一樣好有同感呀... 不過我bb就仲未出世, 4月尾先出世, 但到而家都仲未知搵邊個湊bb好, 我都係唔想俾奶奶湊bb呀, 因為佢又係好污糟架, 成日只係掛住打牌, 屋企既野唔多理, 我真係驚佢唔知會唔會帶埋我個bb一齊去打牌... 你知啦, bb又未識講野, 真係餓親都唔知... 仲有佢樣樣都話貴, 我都驚佢可能會好耐先同bb換一次片片, 分分鍾"up"到bb個pat pat 損哂...
:cry:

大宅

CHERILAU,

我仔仔都係比左奶奶湊...而家都仔仔都3個月喇....奶奶唔洗返工,,又有工人...佢係湊BB既最佳人選...

我同奶奶既關係都唔錯架...但係感情點唔錯都好...BB比奶奶湊就一定會有潛在既問題,因為大家湊BB既方法唔同...如果可以好好溝通...都仲OK...如果好似你同奶奶冇乜2句就更加弊...而家我都會為左一D湊BB既野而唔鍾意奶奶...例如我奶奶好似你奶奶咁..成日去街...成日帶我個仔去街飲茶...又當仔仔係公仔咁..日日帶比唔同既朋友玩/睇...

最弊就係我唔可以'話'返佢...
所以比奶奶湊...真係要'三思'呀~~
B仔Album<---HERE(updated on 8.8) Tinok仔仔o係11月3日8:28pm出左世喇!7.63lbs重 始めまして、TINOKです、よろしく∼∼ [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD3/61740/s180/63468.6602526.20914.jpg[/img][img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD3/61740/1-9.gif[/img]

子爵府

好媽媽勳章

如果真係唔想比奶奶湊既...咪請工人囉...如果唔想晒錢既...咪又無辦法既...咪比奶奶試下湊囉...如果都ok既...咁應該無問題既...如果唔得既...咁你同你老公真係要好好商量下啦...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

好媽媽勳章

我都係呀,我唔會比99揍,因大家冇兩咀,而我呀媽都係揍緊兩個孫,我就請左一個工人幫佢手,我都唔比我個奶奶揍 費時煩

大宅

我4月尾先生得呀,我而+成日係到諗邊個幫我湊亞b呢?
我諗住都係比奶奶湊咋,如果佢話唔湊,到時先請人囉,
我屋企人又住得遠呀,唔想佢地行出行入咁辛苦呀 :-|

首頁

尾頁

跳至