意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 38|主題: 127546

我條氣終於順返哂! :oops:

王國會長

國民生產總值:7694

HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我條氣終於順返哂! :oops:

呢兩日我個工人又 再整爛我屋企既野,今次我終於要佢賠錢。事源之前佢已經係唔小心既情況下,整爛左我老公電腦既usb插咀$400,跌爛個火牛$200,唔小心lock左房門,以致我地晨早六點幾冇衫換,急搵師傅開鎖,$350,再有不計其數打爛碗、匙羹等等。上次個幾次都冇叫佢賠,只係叫佢小心用野,而佢亦都答應。但係佢好似冇改善。今次仲整壞左部plasma,仲有林內沖涼熱水爐,好彩娘家係我樓上,唔係三日都冇熱水沖涼。部plasma我老公話壞左仲好,因佢成日都開電視睇印尼台,不過後尾我覺得佢太過份,日日都開,我係屋企佢都開著,我老公卒之剷左個台,而家佢直情冇得睇。個熱水爐本身整左唔使錢,不過令佢有警惕作用,我叫佢賠一百元,係佢人工都扣,而我都話有問題,佢可以問同鄉,勞工署都話整爛僱主既野係有得賠,不過佢竟然唔知香港有勞工署。

別墅

國民生產總值:670

Re: 我條氣終於順返哂! :oops:

selina1109,
你個工人都好勁姐,可以整爛咁多野 佢來做左幾耐呀? 但你叫佢賠$100咁少,佢會唔會唔知驚呢? 你真係再認真d同佢傾下,或者出封warning比佢 或叫agent丙下佢,睇下會否有改善.

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:6544

開鎖 -- 你同佢買嘅保險無包咩 ?

不過, 都係早炒算吧 !!

複式洋房

國民生產總值:440

嘩..
佢同你做左幾耐呀..?佢d成績都幾"標柄"喎!!..
比我一定怒炒佢啦....

公爵府

國民生產總值:29999

2019勳章

整壞和欄d野當然要賠啦, 洗欄我d衫都要工人賠架。
佢係咪博炒先?正常d工人洗野都會好小心, 因未來打工前都講明有咩損毀要佢地嘔番出黎上限HK$300!
HK$300對印印來講好多錢架啦。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.