意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 33|主題: 127544

你個印傭會這樣嗎?

王國會長

國民生產總值:7694

HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你個印傭會這樣嗎?

我個印傭無辣不歡,餐餐食飯必備貴林辣椒醬,結果係佢成日都便秘,開頭我唔知係因為呢個原因,以為佢冇食生果之類,有時見佢話辛苦,就買支便利通俾佢,不過後尾我發覺係佢自己飲食習慣既問題,佢話我知試過一星期冇去廁所,但我同我先生都係食個d野,都冇話去唔到廁所,先發現佢食鬼多辣椒,以致腸胃唔好,所以,我冇再供應便利通俾佢,仲叫佢唔好食咁辣,不過你有你講,佢有佢照食,我心諗你真抵死。今日見佢用保秀麗茶葉,我都費時問佢。 :evil:

男爵府

國民生產總值:9755

Re: 你個印傭會這樣嗎?

我個印印都好鐘意食辣,但我就唔知佢有冇便秘.

大宅

國民生產總值:1087

我之前個印印都係咁, 又唔食菜同水果, 口又臭... 我估佢有便秘

伯爵府

國民生產總值:15667

我個都勁食辣,但日日都有去洗手間 :mrgreen:

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

民房

國民生產總值:34

講開食辣野, 我個印5-6日食完一樽大的桂林辣椒醬, 簡直是當飯食!但係我就懷疑, 佢d飲食太差, 又嗜勁辣, 又好勁甜, 又唔飲水,所以有臭孤.

別墅

國民生產總值:703

原來個個印都係無辣不歡,我個都息餐餐辣椒醬送飯,但佢成日肚痛要去廁所,我同佢講係食辣椒問題,辣椒好熱好濕。但佢都係o甘。出晒暗瘡又問我邊只面膜好,我話:食少o的辣o野就無嘎啦!

大宅

國民生產總值:3192

Mine has toothache. She keeps on eating chilli after I repeatedly ask her not to eat chilly stuff so often. So I just let her be. 頂她不順

伯爵府

國民生產總值:19454

2019勳章 醒目開學勳章

大部份印印都係好鍾意食辣,不過我依家呢個就唔多食得辣,真係辣椒醬錢都可以唔使買

大宅

國民生產總值:2503

Mine is the same, every meal eat chilli sauce. However, the chilli sauce is bought by herself.

洋房

國民生產總值:229

我嗰個只係餐餐午餐勁食辣, (夜晚喺奶奶度食飯, 所以冇得食), 佢做咗差唔多1年, 而家嗰樽係第4樽, 全部都係我奶奶送俾佢食o既, 因為知道佢鍾意食辣, 我最初都有勸佢唔好食咁多, 但佢都只係笑笑口, 咁我咪任得佢, 因為係佢個人自由, 亦冇影響到我, 我諗佢應該冇便秘問題, 但就有臭弧囉

男爵府

國民生產總值:8177

我個印印又係好鐘意食辣, 每餐都會落辣椒醬, 但就要一日去3-4次廁所 "開大", 每次最少要5-10鐘; 我覺得咁樣係唔正常, 所以我依家唔比佢食, 咁 "開大" 情況就有改善.

伯爵府

國民生產總值:17546

你哋個D印印咪好羅,食買D辣椒醬。我上一個印印每日自己爆新蘚辣椒醬食,唔得佢死! :evil:
Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

大宅

國民生產總值:4221

我工人都嚐辣.
香港的辣椒醬不合口味.
去年我自製了XO醬.幾乎被她吃光,幾心痛.

後來買新鮮辣椒,她可以生吃.一隻一餐.
現在她會自製辣椒醬.
我都有吃的,不過真係勁辣.

這是飲食口味.她們身體適應了.應該不會引致便秘,口臭,臭狐...

不過她們很多沒有飲水習慣.
建議她們早上起來,先飲兩大杯溫水.
通通腸胃.這是健康養生之道.
大家不妨試試.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.