興趣嗜好

跳至
[電腦] 燒碟

首頁

尾頁

別墅

燒碟

有無邊個brand既cdr介紹?

侯爵府

畀面勳章

Re: 燒碟

so many....

mitshubishi / imation / e-blue / verbatim / TDK / kodak / etc....

男爵府

醒目開學勳章

imitation 有公仔的系列, 咁耐都未燒死過碟, 反而sony cdrw用sony碟, 又貴又易燒死碟,

別墅

thanks, 唔知點解, 我又係成日燒死碟...

侯爵府

畀面勳章

我好小會燒死碟(多數係file有問題多過碟有問題..)

您用邊隻CD/DVD-writter? & cd-r?
好多writter要"夾"碟.....

複式洋房

imitation 兼容度幾高

別墅

碟用e-blue, 機external CD-COMBO, 係台灣brand, 要返去睇睇先知個名.

別墅

imitation, 碟面有公仔同無公仔品質係咪一樣架?

imitation 兼容度幾高

洋房

kiny 寫道:
thanks, 唔知點解, 我又係成日燒死碟...

電腦燒碟時,最好不要同時 run 其他 software。
關掉 screen saver 等等 background 軟件...

Good luck

別墅

部機係 eagletec 呀.

侯爵府

畀面勳章

eagletec唔熟....

試下:
0)重組一次硬碟(詳細個隻)....
1)燒碟時無其它software running...
2)disable screen saver
3)試下用慢速去燒!(1x~2x)
4)呢個牌子碟唔得,就要試其它brand....

good luck~

別墅

thanks ChunChun_Daddy . 等我去買幾隻碟試下先.

別墅

買左imitation 有公仔系列試, ok 喎, thanks all.

洋房

you mean imation, right? it is quite good, but a bit expensive than other brand lor.

侯爵府

畀面勳章

一分$$一分貨,睇開d啦!當買個保障囉..... :mrgreen: :mrgreen:

別墅

同意... 好過成日燒死碟, 谷鬼氣...

一分$$一分貨,睇開d啦!當買個保障囉..... :mrgreen: :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至