意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 240880

有無人試過喺懷孕期間飲過酒?

大宅

國民生產總值:4722

我有D吾開心呀! 我yesterday night 食咗Dtiramisu, 食幾啖後先feel到同記得有酒喺入面, 覺得對吾住BB呀 . . 希望BB無事 . . . 個心好吾安樂 . . . :-|

大宅

國民生產總值:1272

Re: 有無人試過喺懷孕期間飲過酒?

有....佗BB時都間唔中偷飲幾嗒啤酒...我都知唔係咁好嘅

男爵府

國民生產總值:8810

smallfish
你唔好唔開心啦
少少唔緊要既, 你咁唔開心會影响小b架

大宅

國民生產總值:3131

我都有時出街食飯偷飲老公幾啖啤酒or紅酒,我諗無事卦.
你諗下,就算屋企同出面食d餸,都有落米酒煮啦,真係唔可以擔心得咁多.

*********************************************************************************************************************************************

大宅

國民生產總值:4722

christy, agnesbibi & Mrs fan,
多謝大家安慰呀! 為咗BB好, 我地都應該喺餘下嘅懷孕期一口酒都吾好再飲, 因為酒精會直接通過胎盤到BB度㗎 . . .

至於落酒煮嘅餸, 因為經過長時間烹調,所含嘅酒精應該都已經蒸發咗.

大宅

國民生產總值:3218

我有....but just a little!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.