嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好頭痛!請幫幫忙

bb滿月多幾日, 呢幾日瞓覺唔lum,經常札醒,跟住便喊,抱起"暗"下才肯睡,好似嚇親,今星期一去了打乙型第二針,不知有無影響?

另外,當他睡著了又會依依俄哦,頭左右擰,兩隻手伸直(好似伸懶腰)谷到面紅哂,有時自己會瞓番,有時又喊,究竟他是什麼意思?有無bb係咁?

請問我可否晚上沖定兩支半夜食的奶,然後半夜才座暖食呢?有無問題架?

?-(

男爵府

Re: 好頭痛!請幫幫忙

我個b頭幾個月都係咁,瞓親覺就响度依依俄俄,仲多聲氣過清醒時.問過醫生,醫生都答唔到我,於是冇理佢.(我估係肚風嗰類野),整整吓(大約三個月左右)又冇事lu.

不過打針記得唔好俾佢瞓住打,要叫醒佢.我個b去健康院打乙型第二針時瞓住打,嘩,喊得幾淒涼呀.心都痛埋呀.

至於奶,最好都係食先沖,唔會咁易滋生細菌ma.

Dreamhome 寫道:
bb滿月多幾日, 呢幾日瞓覺唔lum,經常札醒,跟住便喊,抱起"暗"下才肯睡,好似嚇親,今星期一去了打乙型第二針,不知有無影響?

另外,當他睡著了又會依依俄哦,頭左右擰,兩隻手伸直(好似伸懶腰)谷到面紅哂,有時自己會瞓番,有時又喊,究竟他是什麼意思?有無bb係咁?

請問我可否晚上沖定兩支半夜食的奶,然後半夜才座暖食呢?有無問題架?

?-(

大宅

我bb到而家訓覺都間唔中會依依哦哦, 佢巳經3個半月喇, 訓晏覺都唔係好lum, 所以我轉左睡袋比佢訓, 可能係包實晒關係, 佢訓得好d個喎, 你都可以考盧下架.
我都認為奶要食先開係新鮮d架

伯爵府

畀面勳章

d奶最多不可放多過兩個小時, 因為好快有菌

大宅

試下用包被,包住佢訓,比反D安全感佢,至於沖奶,食先沖好D
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

首頁

尾頁

跳至