意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 0|主題: 77828

3.5個月人仔可以飲開奶茶嗎

大宅

國民生產總值:2167

3.5個月人仔可以飲開奶茶嗎

我呀b最近一到夜晚就唔係好肯食奶, 有時食3安, 有時食2安就唔肯再食, 夾硬要佢食佢就勁喊比你睇, 尋晚直頭一啖都唔肯食, 水就肯飲, 當奶咁飲添, 所以想煲d開奶茶比佢飲, 但我驚佢太細個受唔到, 有無媽咪可以比d意見咁呢.

男爵府

國民生產總值:7913

Re: 3.5個月人仔可以飲開奶茶嗎

我亞B三個月開始飲, 而家都仲係兩星期飲一次!
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

大宅

小心女人
飲左係咪真係會好d架, 你bb當時飲左有無扭計呀
如果無問題我就即刻試喇

別墅

國民生產總值:719

icoico 寫道:
我呀b最近一到夜晚就唔係好肯食奶, 有時食3安, 有時食2安就唔肯再食, 夾硬要佢食佢就勁喊比你睇, 尋晚直頭一啖都唔肯食, 水就肯飲, 當奶咁飲添, 所以想煲d開奶茶比佢飲, 但我驚佢太細個受唔到, 有無媽咪可以比d意見咁呢.

我個B剛好同你個B相反, 只肯飲奶, 不肯飲水呀? 陰功. 

伯爵府

國民生產總值:18477

畀面勳章

我BB都在三個月時飲開奶茶, 但並非在藥材舖包好那些, 因為BB太細, 我看見包好像好大包, 所以我叫我看開的中醫開給BB飲, 我看見份量不多而BB都愛飲(藥材舖包好那些BB不飲), 我覺得BB無咁熱氣(條利無白色)

男爵府

國民生產總值:7913

icoico,
最好唔好買D pack定左果D啦。我係去藥房同佢講明BB幾大,佢地會按年紀執份量架!
我覺得飲左係好D架,所以而家咪keep住飲囉!
icoico 寫道:
小心女人
飲左係咪真係會好d架, 你bb當時飲左有無扭計呀
如果無問題我就即刻試喇
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

複式洋房

國民生產總值:260

Dear ALL ,

我亞B2.5個月開始飲, 而家都仲係兩星期飲一次!
我就買一包包在藥材舖包好那些, 因為BB太細, 我見好大包,所以一 包分倆次食...
我個宏宏豬出生於2004年

禁止訪問

國民生產總值:10761

大宅

我朋友話用米水都得喎, 不過我諗我都係會買開奶茶, 南北行個d應該信得過.

複式洋房

國民生產總值:260

Dear Rebecca ,

一日飲一餐, 因為佢都頌係細.
我個仔現在飲6oz奶. 所以我煲6oz比佢沖奶..
我個宏宏豬出生於2004年

禁止訪問

國民生產總值:10761

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.