意見反饋
義工

想生BB 今日: 134|主題: 98382

請問如果bb冇心跳冇生長媽咪會唔會有感覺

別墅

國民生產總值:759

請問如果bb冇心跳冇生長媽咪會唔會有感覺

我已經差唔多有左8week,
但一d懷孕嘅感覺都冇,
好似未有之前咁,
初初頭一個有都有d反胃胸脹,
e+一d都冇,連分泌都好似冇mud,
所以有點擔心,
唔知有冇d有類似經驗嘅媽咪可以解答下我。

伯爵府

國民生產總值:16190

Re: 請問如果bb冇心跳冇生長媽咪會唔有感覺

yoey,

不如你去睇醫生la!

子爵府

國民生產總值:13990

yoey,

醫生可以俾到信心妳gar

別墅

我已經約7號見e生。

男爵府

國民生產總值:9738

2018復活節勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

唔一定會有感覺架! 就算有, 都係反胃作嘔, 如果冇, 咪重舒服! 我之前都冇乜特別感覺架! 放鬆D, 休息多D.

別墅

國民生產總值:785

放心啦,懷孕初期未必有特別感覺,無唔妥就OK。下星期睇完醫生見到BB心跳就更加放心。不過這種忐忑感覺會持續到你感覺到BB踢你為止,那時特別渴望去見醫生,因為可以見到BB郁嘛。現在要多多休息,好好享受懷孕的感覺。
God is love

大宅

國民生產總值:1325

yoey,

我都係同你一樣呀,完全無感覺,只是有點胃氣。我現在有了6week,有時真係懷疑是否BB有問題,我 bingo後都有check住體溫,我病了幾天沒有量,之後的一天看到溫度跌到36.9,好擔心,不過好彩之後兩天又回升番去到37以上先安心,做媽媽真係好大壓力。那天當我看到溫度跌後,老公仲無mud o野o甘話唔緊要啦,下次努力過,比佢激死,點解會唔緊要,我話好緊要呀!我也是7/2去見醫生,不過到時都只是6week幾,都唔知可唔可以見到心跳,如果見唔到,我又要擔心多2個星期直至見到為止。所以我真係好想快d見到bb 心跳才安樂,不如大家7/2見完醫生後在這裏交換消息啦!

別墅

7/2系去東區應該冇得照us,
不過我希望到時可以叫e生,
用聽心跳機幫我聽下聽唔聽到心跳,
我要等到21/2先可以睇私家,
因為我e生放緊年假,
做阿媽真係好大壓力同擔心,
由一有左呢個壓力就開始,
又驚個胎有冇心跳,又驚有冇oscar,
又驚上bb出世正唔正常,
總知就好多好驚啦,
就系如果自己唔放鬆d同睇開d,
真系好意有產前抑(屈)證,
希望盡快聽到你好消息,
我會以平常心去等待21/2。

大宅

yoey,
聽講一般要等到12week到先可以用聽筒聽到bb心跳wo,不過唔知真定假。

如果你等唔到21/2,都可以去第二個醫生道照下o既,記得休息多d 啦!

大宅

yoey,

你唔使擔心啦,我同你一樣無mud 反應,今天去見了醫生,見到 bb 有 growth 及 聽到bb心跳啦,好開心呀!你今日去醫院點呀?

別墅

國民生產總值:632

這種忐忑感覺,令到我依家都唔想話比d老人家聽,尤其是我奶奶呀!

複式洋房

國民生產總值:341

各位準媽媽唔好成日擔心咁多r!有醫學報告同資料指出,當媽媽懷住bb既時候,如果唔開心或者情緒不安時,會輸送到一d輕微對寶寶有害既物質俾寶寶ga,所以真係要多d出街散心,唔好成日擔心佢,做d令自己輕鬆開心d既事,否則對你同寶寶都唔好ga~
而且只係6weeks,寶寶到左大約4,5個月左右,時不時就會feel到佢輕微咁郁幾郁,到時做媽咪既就會好開心,同埋放心d啦~
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.