跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 住係沙田,2003年生左羊仔羊女既媽咪,入黎喇^0^

CathyDanny,

Baby House
尖沙咀漆咸道南83-85金德大廈地下後座C鋪
tel:2317 1298

彩色一筒36張連菲林, 2張5R, 同1張8R ($780)
半筒黑白$490

記得話係網上媽咪如果唔係要比多$380攝影費.

一定要預約呀!

大宅

Re: 住係沙田,2003年生左羊仔羊女既媽咪,入黎喇^0^

CarmenYsm

Many Thanks!!

大宅

CathyDannyBB, CarmenYsm, Babyso 同各位媽咪

我睇完創價學會個topic啦,真係幾感動,同埋覺得佢個道埋真係好岩聽:品德在什麼時候學最好呢?? 是幼稚園. 每天小朋友在學校只得3個多小時左右的時間, 食下茶點, 去下廁所, 玩下, 都用了大半, 要教寫字, 英文定識數好, 或是著重品德教育及開發潛能好呢? 無錯和一些很出名的幼稚園小朋友比, 一些名校K3畢業小朋友已懂200 個生字, 創價呢? 可能少一半, 升小一, 初初他們可以起步快些, 但想想, 數年後, 我敢說, 他們一樣懂咁多字, 一樣咁叻, 但他們3年最珍貴的品教基礎及應有的愉快學習生活, 一世都追不到. 一上到小學, 小朋友在學校的時間比屋企多, 自主力會漸漸強, 到時想改都難。

但要考慮埋佢校車問題,因驚要好早落樓好趕 :mrgreen:

CathyDannyBB : 你仔仔好man呀!
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐 :

係呀!佢細個仲man呀,成個佬咁嫁,現在先有番d baby face,嘻嘻!!
我都鐘意創價,希望大家都考到啦!!但要考慮搭車問題!我都唔想咁早起身,我地囝囝今個sat歲半啦,你同佢去邊呀!我就未諗到,我打算同囝囝去 studio影相呀,現找緊information,你有無同囝囝影呀!幾時去打歲半針,我打算復活節去打,我friends 個囝囝打左,有少少發燒,同晚上訓教喊話打針針好痛喎,
你囝囝改左英文名未呀 ?-(

大宅

CathyDannyBB

我好耐之前已經好想同阿b影相架啦,但係老公極力反對,佢話"晒"錢喎,我話時間過左就冇得影架啦 :cry: 佢話慳番啲錢好過啦,自己影咪一樣有得留念咁話喎

之前係健康院打針時已經約好左今個月29號打lu,而家阿b咁大個,我諗佢一入到房已經知咩事,我驚到時喊到樓下都聽到呀 :mrgreen:

仲未諗到呀 ?-( 不過唔趕嘅,諗住返學前可以幫佢改到就最好啦,我見有啲朋友嘅仔女一讀書學校要佢地改英文名lu ?-(
珍惜眼前人[/url]

大宅

堯堯豬媽

你地返左好時光點呀,好唔好呀,好心急,好想知呀!! :idea:

大宅

各位媽咪睇下有冇興趣啦!

The Duchess of Kent Children’s Hospital Child Assessment Centre are now looking for babies from 12 months to 18 months for assessment on either 4/25 AM or 4/26 PM. If you are interested, please contact them directly:

招募兒童參與兒童體智發展評估

Venue: The Duchess of Kent Children’s Hospital Child Assessment Centre
12 Sandy Bay Road, Pokfulam, HK

Fee: $100 (you will get souvenir and a 3 pages assessment report)

Contact Person: Ms Wong

Tel: 2974-0328 / 2974-0323

Enrollment deadline: 5 Apr

複式洋房

hello every mama,

我想多問關於嘉德麗nursey,請賜教!
嘉德麗nursey 在上年10月才開辦, 嘉德麗已接受我的女兒今年入學N1,因我在上2個星期才開始找nursey, 結果許多 nursey 已經full,太遲了,我想問此學校 新辦此班,擔心是否ok? 謝謝!

我女兒下個月2歲呀!
Wingwing's Album :lalala: :lalala: :-) :-)

禁止訪問

大宅

堯堯豬媽

點呀!!堯豬發燒得高唔高呀,幾多度呀!!唔好太擔心啦!!天氣唔好呀都好多人病,時凍時熱,e生有無話mug細菌呀,點解會發燒禁耐,我囝囝上次傷風同咳,都有發燒,但好彩好快退燒,佢都睇左二次e生呀,
至於返唔返遲d先算啦,現最最緊要堯豬快d好番,小朋友發燒太耐好似唔係禁好,記得多d同佢探熱,比多d水佢飲呀,同佢貼退熱貼會舒服d,希望堯豬快d好番

大宅

堯堯豬媽,

我同事個女之前都係中耳炎,但我聽佢講話醫生話成因係小朋友沖涼的時候如洗頭,d水沖左入耳仔積聚左係耳仔入面所以有機會發炎,另一個係由得個小朋友訓平係張床度飲奶或水,d水會度流入耳仔,所以一係自己抱住喂,一係用枕頭墊高個頭飲,如果有以上情況記得避免啦!

大宅

堯堯豬媽

堯豬今日好D未呀,有無發燒呀, :cry:
我今日打去好時光問,佢話要下月先知有無位,另我打去問創世紀,個女仔話得好有禮貌,仲介紹好長細,佢叫我同囝囝試堂,我約左 2/4試,現 15,16 都唔知想佢番邊間,你呢!仲番唔番好時光呀! ?-(

大宅

CathyDannyBB,

如果妳2/4去試,我咪可以見都妳o羅!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

堯堯豬媽

無發燒就快好嫁啦,唔好咁擔心呀,做亞媽係咁嫁啦,我囝上次病我味又成晚無教好訓,第日仲要返工添 :evil:
創世紀 係新城市商業大廈 rm510,(西田隔離) tel:2601 1110, sat 返 12:00-1:00pm $490/4 堂,你打去問,可以試堂

大宅

CarmenYsm

你同囝囝返緊, 又係 sat,我都打算試左先決定,因我 sat 要 長短週,唔可以個個 sat 同佢番,
2/4 見啦,到時話我知你地穿咩衫,我驚唔認得 :mrgreen:

別墅

堯堯豬媽

真係做人亞媽甚艱難呀!!!

100% agree ar, 我覺得做人亞媽後老左好多 ar....

HH 早排真係咳到嘔呀, 醫生教 : 一定要少食多餐, 唔好比佢個胃 full (7 成飽到), 希望堯豬快d好番 lah, "add oil"

禁止訪問

大宅

CathyDannyBB,

妳唔駛認我,全班最曳o個個咪我個仔o羅!

首頁

尾頁

跳至