自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 Charlotte_mom 於 09-12-29 17:25 發表
都衰到貼地架喇.........呢間野, 出晒名
之前聽過話僱主簽左個妹, 但德x繼續幫d妹搵工, 然後一腳飛起之前簽果個,
咁個不幸僱主, 錢又俾左, 唯有是是但但揀一個
順利提埋, 陽x都唔見得好 , 應承左 ...

in addition,
taught the maid to play the employer + sued the employer

think twice
oh should be think NNNNNNNNNNN........

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 tsuntsunbb 於 09-9-21 18:51 發表
好多謝你地的支持,我實會去告佢,無天理,用咁多時間去揀人,去phone interview,去等佢到港,一個工人起碼由揀到請都去四次,仲要二次,但到最後"麥"都無,仲要一肚氣

但係你地都好彩,攞得番d錢,我都係係沙田個間度請架,黑 ...

好多大公司, 質素比細公司更加差, 如果係家傭果邊浦過, 就知'天晴'同你呢間係超級黑店

跌$ 事小, 失預算事大

侯爵府

夏天玩到顛

一於去投訴佢,去告佢,原來有咁多受害人,幫大家出一口氣,我都係其中一個受害人,請一個工人,佢哋拖咗我半年時間。

大宅

呢間野不嬲出名呃人~!!!

大宅

結果如何?

大宅

真係離哂譜, 黑店:;pppp: :;pppp: :;pppp:

伯爵府

得X不嬲都係老字號黑店,希望多D外傭僱主見到啦.

洋房

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

本來以為呢間算大,又成日賣廣告...都諗住去問下...不過睇完樓主的故事...一定不去這間了...

大宅

原帖由 Charlotte_mom 於 09-12-29 17:25 發表
都衰到貼地架喇.........呢間野, 出晒名
之前聽過話僱主簽左個妹, 但德x繼續幫d妹搵工, 然後一腳飛起之前簽果個, 咁個不幸僱主, 錢又俾左, 唯有是是但但揀一個
順利提埋, 陽x都唔見得好 , 應承左 ...

Agree..
我都想講 陽x 都是十分差.打去投訴都無用...
去請之前什麼都說可以可以.
請完後.叫你什麼都要通容下....
真是激死人....

子爵府

我都領教德X, 工人佢控制唔到, 但收了錢服務所有都冇!
原帖由 BB223 於 09-12-30 14:47 發表

Agree..
我都想講 陽x 都是十分差.打去投訴都無用...
去請之前什麼都說可以可以.
請完後.叫你什麼都要通容下....
真是激死人....

首頁

尾頁

跳至