在職全職

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

有無銅鑼灣區返工既媽媽呀?

HI~~
唔知有無人都係係呢區返工呢?
我囡囡而家兩個幾月,你地小朋友幾大個呀~~

男爵府

Re: 有無銅鑼灣區返工既媽媽呀?

cherry_k,

Hi, 我公司迎嘉蘭中心, 梨園商場個邊架!我阿b 啱啱9個月lu ! :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

Hi~Katiebbmama:

我公司係信和廣場,我做a/c clerk, 你呢?
就黎新年啦你覺得帶埋亞B去拜年麻唔麻煩呢?
我老公一定要我帶埋亞B去奶奶屋企過夜喎~
我就唔係幾想,因為要帶好多野去又無人幫我手湊B喎!
我而家都唔知點好???

大宅

hi hi!!!

我係禮頓中心返工架...!!!!

hi hi katiebbmama
我都係5月媽咪...不過好少同你傾偈...:mrgreen: :mrgreen:
katiebbmama 寫道:
cherry_k,

Hi, 我公司迎嘉蘭中心, 梨園商場個邊架!我阿b 啱啱9個月lu ! :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

唔知你地覺得係CWB返工點呢?我就覺得唔錯,因為如果要買野就好方便嘛!

大宅

HI,

我都係係cwb返工o架,我返利園 :-P 好近噚日單中搶安啊 係呢你o地多數去邊樹lunch呢

子爵府

HI~yy02

我通常都係帶飯返公司食架~如果無帶飯就多數會叫外賣囉~甘你呢~

大宅

熱血勳章

大家好~

我都係0係CWB返工架~ 我係做酒店既...

我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

大宅

cherry-k,

我多數出街食,有時都會叫外賣返公司吃

stopstop,

你返邊間酒店呀 去食野有無平d呀 :mrgreen:

子爵府

yy02:

如果我出街食就通常都係同d同事約埋一齊去飲荼囉~
我地最鍾意去伊利沙伯對面既'順德漁鮮'!

stopstop:

hihi~你囡囡好可愛呀!!

大宅

, 大家好,

我都係返 CWB, 平時多數叫外賣或者同 d 同事出去食 lunch.

我個 BB 妹而家4個月, 不過最近唔係好肯食奶, 唔知你地有冇咁嘅經驗? 可唔可以教下我點做呢?

我見你地幫 bb 貼好多相同埋有條 bar 表示佢嘅年齡, 點做架? 教下我得嗎?

Thank you!!

Emily_bb

大宅

Emily_bb ,

你有無比開奶荼她飲

大宅

yy02,

我有呀, 但好似冇咩用, 我仲比我同事話我煲得濃左 tim. 叫我唔好傷左bb腸胃仔

我在藥房買一包已 pack 好, 10元一包, 佢教我用10碗水煲埋2碗水再沖奶比 bb 飲, 我已經唔敢煲咁濃, 我煲剩3碗, 其中一碗比左我大仔飲, 而其餘嗰2碗就分2次開奶, 每次4安. 不過我 d 同事話其實開奶茶煲30-35分鐘已經夠, 10碗水煲埋3碗水都差唔多煲成個鍾, 所以可能冇咩用.

佢地話應該將包開奶茶分一半, 再用5碗水煲剩2碗再分2次開奶, 仲要每次開奶要溝一半水, 等 bb 慢慢適應. 我今日有 d 唔舒服, 所以冇試, 或者下個禮拜再試下.

Emily_bb

子爵府

Emily_bb :

你可以'禁'下我個條Bar甘就會入左去lilypie.com度跟住你登記你個email甘就可以選你自己鍾意既bar將佢比你既網址將佢Copy後係babykingdom你自己個帳號度按URL將網址貼上就OK啦!相片既方法都差唔多,你要搵個免費可以比你放相既網將你放左上去既相按右Mouse選內容將網址貼上你帳號內既URL就ok~~
我都有個問題想問就係我傳送唔到大頭照我試過都會話下載唔成功喎~想問你地知唔知點解呢!! ?-(

大宅

cherry_k,

等我有時間試下先.

你話上傳唔到大頭照, 你試下去 討論區 "使用意見" >" 急, 改細張相都上傳唔到, 幫幫我啦"睇睇, 然後再試下啦, 我就成功左啦.

子爵府

我想問下你地既BB戒左夜奶未呀?
同埋要幾大個先會戒架~佢係會自己戒定係要我地幫佢先戒到架?? ?-(

複式洋房

5晒特登戒夜奶啊!! 咁殘忍???有D BB 2-3 個月己經戒了..有DBB 好大仍要吃夜奶的啊!!!>...

複式洋房

Causeway Bay 的白沙道有間 " 金西蘭"米線...我覺得好味呢!!不過lunch 時多人...

大宅

熱血勳章

同意~~ 又大碗又平~~

minima 寫道:
Causeway Bay 的白沙道有間 " 金西蘭"米線...我覺得好味呢!!不過lunch 時多人...
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

複式洋房

可惜 我們公司 就快要搬office 了... 到時會想念它的la...

首頁
12345...9

尾頁

跳至