婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

咩方法可驅風?

咩方法可驅風, 我成肚風, 弄到整日唔妥當呀, 又暈, 又脹.

禁止訪問

Re: 咩方法可驅風?

伯爵府

亦可炒薑飯食都得。

9797 寫道:
咩方法可驅風, 我成肚風, 弄到整日唔妥當呀, 又暈, 又脹.
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

複式洋房

Yes, 炒薑飯 la (my mother said).

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你好似食物中毒喎,有無睇醫生呀!,我上次攪左成晚,用的白花油用力按摩落肚到,後來放晒的風出來,第日再去睇醫生講架.
bettylam
NNN

大宅

薑茶 / 炒薑飯都ok

別墅

9797,

係好似問過我自然療法d野架喎, 我做果個療程可以幫你放埋風好正架, 我以前都係成肚風, d胃氣都好勁架, 成日以為自己大肚腩, 點知d肚風一走, 個肚就lip哂啦.

民房

Creamy,

可否告知邊到做個自然療法療程呀? 我一到冬天就成日頭痛, 痛到想嘔, 醫生話我頭風好重. 但我飲極薑水都冇用....

男爵府

128128,
你可以煲薑水洗頭,即洗完頭後再用薑水洗or浸,越熱越好,洗完後唔使再過水,仲可以煲"村弓"、"白子"魚頭(大魚)要成個唔好斬,洗淨一齊煲約1小時,呀媽話去頭風,我都試過唔錯,你不防試吓!

別墅

128128,

頭痛成因有好多種, 未必因為頭風架, 所以咪飲薑水都冇用囉.

其實我而家睇緊果間自然療法, 好著重條脊柱, 原來一條脊柱出左問題, 係會影響到身體各部份既協調架, 你頭痛可能係因為慢性既肩膀酸痛所引起既頭痛, 多數都係因為頸椎上部有問題, 因為頸椎有事而影響左血液上腦部既血液循環.
我都係知咁多, 如果你有興趣, 你自己打電話問佢啦.

check PM.

creamy

首頁

尾頁

跳至