嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問王日祥醫生是否覺得有需要才安排照X-Ray呢 ? 因我仔仔得26個月他都要我仔仔照,照後會唔會有咩影響呢 ? Thank You !

請問王日祥醫生是否覺得有需要才安排照X-Ray呢 ? 因我仔仔得26個月他都要我仔仔照,照後會唔會有咩影響呢 ? Thank You !

大宅

畀面勳章

Re: 請問王日祥醫生是否覺得有需要才安排照X-Ray呢 ? 因我仔仔得26個月他都要我仔仔照,照後會唔會有咩影響呢 ? Thank You !?

我建議你睇多個醫生好d喎,因為咁細個照x-ray真係真係吾係咁好law,王醫生有冇同你講點解要你仔仔照x-ray呢 ?-( ?-( 係吾係照肺呀? 我囡囡咳左足足4個月,我d醫生都冇叫我囡囡照x-ray喎? 你真係要認真問清楚. 如果係我,我一定會問多過醫生會放心d.

要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

伯爵府

Re: 請問王日祥醫生是否覺得有需要才安排照X-Ray呢 ? 因我仔仔得26個月他都要我仔仔照,照後會唔會有咩影響呢 ? Thank You !?

hello jjhwong
你個小朋友好番未呀? 佢睇邊個醫生呀, 我個女又係咳, 醫生話佢氣管炎, 但之前睇左兩個醫生都話佢氣管冇事.....

大宅

畀面勳章

Hi Little_cy,

我囡囡終於都好番喇. Touchwood,踏入2005年都冇發作過,其實囡囡咳左咁耐,都困擾左我好耐,其間我try過好多方法(除左冇睇過中醫之外),我同囡囡介口介得好清,我煲好多湯水俾佢飲,實行中西合壁,我又用放濕機,臨訓前又同佢用凡士林

伯爵府

hi jjhwong
may i know Dr Wong clinic??

大宅

Hi jjhwong :

請問楊執庸醫生是否兒科呢 ? 另外可否PM楊執庸醫生的電話及地址給我嗎 ? Thank You !

大宅

畀面勳章

Hi DonaldDuck & Little_cy,

Please check pm.

Bye !

jjhwong

別墅

DonaldDuck,

你囝囝好返味呀?

大宅

Hi visa :

我仔仔仲未好番呀 ! 今晚會去覆診如果睇埋今次都唔好又要轉醫生啦 ! 真係擔心死人啦 ! 不過真係多謝妳關心我仔仔,Thank You !

visa 寫道:

DonaldDuck,

你囝囝好返味呀?

複式洋房

To jjhwong,
Hi! my son has also coughed for more than 4 months and one of the doctors also asked me to take him for x-ray but I have reservation on it.

Could you please pm me Dr. Yeung's clinic details? Many many thanks.

大宅

畀面勳章

Hi peterpanmama,

Please check pm.

jjhwong

男爵府

我囡都咳左成幾個月, 反反覆覆, 一路未完全好過, 每隔一兩個星期又咳番. 佢日間無咁咳, 晚間一兩點開始就好咳, 一路咳到清晨, 我大大話話同囡囡睇過四五個醫生, 有醫生話係感冒未清,亦有醫生話囡囡氣管敏感, 要食氣管藥”善固令”,我見佢食咁多西藥都好心痛, 同埋因為晚間咳到訓得唔好, 個囡好燥, 成日發脾氣. 最後,我經朋友介紹轉睇嘉賓大廈-趙x成醫生, 趙醫生話囡囡唔係氣管敏感,其實係鼻炎,導致鼻水倒流及多眼水, 我上星期六睇,當晚已明顯少咳好多, 利兩晚差不多無咳, 今次應該搵到問題所在, 對症下藥, 希望新年前囡囡完全好番. 若果大家的小朋友咳左好耐,或者試試睇下耳鼻喉科.

複式洋房

To jjhwong,
I got your message. Thanks so much. I'll make a phone call soon.

Thanks again for the sharing.

大宅

DonaldDuck:

呢幾日天氣warm d,仔仔有冇好轉到?老實講照X-Ray一定唔係咁好,但有時真是需要的話就冇辦法,我囡囡5個月大的時候都照過好幾次,我都好唔開心,不過佢果時又真係好嚴重。

據我所知王日祥是兒科博士,斷症準確,不過就好吋。我囡囡冇睇過佢,佢睇李志謙,不過有一次入院佢巡過一次房,問佢所有問題都話問翻李e生,我想早d出院都要問李e生。

我先生識過一個曾經在荃灣廣安做nurse,佢highly recommend 王日祥,而佢的comment非常之好,反而佢就覺得李志謙普通。不過我地覺得李志謙就近我地,而且都ok,所以冇去九龍睇王日祥。

希望你仔仔快d好翻。
小蕎媽媽

別墅

請問王日祥醫生係邊區架?佢收費貴唔貴?thx

洋房

Re: 請問王日祥醫生是否覺得有需要才安排照X-Ray呢 ? 因我仔仔得26個月他都要我仔仔照,照? />

Rachel Tsang - Born on 6 December 2003 - 03:52am - 2.57kg

首頁

尾頁

跳至