論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

印印一邊做野, 一邊聽歌/免提講手機

如題

有無媽咪有經驗, 可以點"醒"佢!

我已請左新工人, 3月中到, 是否應該忍佢呢 ??

請給意見

洋房

Re: 印印一邊做野, 一邊聽歌/免提講手機

佢都幾過份喎, 不過三月有新工人到, 我會忍佢, 新年流流,費事勞氣

民房

你個印印未算離譜,我個賓賓竟然將我地一家D衫,帶去佢朋友個Mum到洗,一邊洗衫,一邊傾計,連我地D under都mix人地D衫,邊有咁唔衛生架,激到我死死下。

象牙宮

2020勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係o麻! 咁經典!

男爵府

好媽媽勳章

poohpooh媽

咁都得,太過份,你點知

男爵府

2020勳章

我個工人都係做野時, 偷偷地用hand free講電話啦, 呢d真係控制唔到佢, 尤其係在職媽媽.
如果我係你, 我就會忍佢, 因為你都就快換過個新工人啦, 不要因為佢而激親自己. 不過我會同工人講 "你咁鐘意傾電話, 遲d返印尼大把時間啦!! " (因為佢地要慢慢等新的顧主請佢, 起碼最少半年)

民房

my previous php maid always talking with her mobile (even behind me), I think this is not respect me and she will place our washed clothes into her cabinet until 2-3 days and then iron and I told her everyday need to iron and she say, its not too long, why I'm so angry!

伯爵府

poohpooh媽

你個印印未算離譜,我個賓賓竟然將我地一家D衫,帶去佢朋友個Mum到洗,一邊洗衫,一邊傾計,連我地D under都mix人地D衫,邊有咁唔衛生架,激到我死死下。.............How you know that? ?-(
Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

洋房

多謝各位媽媽回應, 但實在忍不住, 發工資時"醒"左佢.

因為婆婆叫佢去supermarket買1pack chicken for my girl"s 粥, normally 15-20mins 來回, 佢去左45mins 才返. 原來佢自己去左買野食比自己. 死未!

大宅

You should give her a warning letter. Or give her a regulation mentioned that what she not allow to do.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

真係好唔合衛生wor !
poohpooh媽 寫道:
你個印印未算離譜,我個賓賓竟然將我地一家D衫,帶去佢朋友個Mum到洗,一邊洗衫,一邊傾計,連我地D under都mix人地D衫,邊有咁唔衛生架,激到我死死下。
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

洋房

好唔掂

大宅

其實我不同意工人有手提電話, 我工人一到時已表明不准在辦工時間講電話, 因為好多例子都係工人話電話出事. (有個朋友個工人一直都有講手提習慣, 個friend 最初都反對, 到有晚個工人係廚房一邊cooking, 一邊講電話, 我個 friend 叫佢想同佢講d野, 個工人即時表現unhappy, 好似顧主"左"住佢傾電話. (我覺得又好笑又"鄧" 個friend 慘......)

首頁

尾頁

跳至