想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇方法可以容易懷孕??

各位姊妹!!

請問有冇方法可以容易懷孕?? 因為我試過一些方法但仍然未bingo, (eg 用pallow 抬高 patpat, 計排卵期)

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 有冇方法可以容易懷孕??

你試左幾耐呀? 不如去做個懷孕前檢查先啦[quote]
junewpk 寫道:
各位姊妹!!

禁止訪問

民房

我試左4-5 月, 不過我未做過懷孕前檢查, 是否真的需要做

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

據說正常 do do 半年都無 bb, 就應該見下醫生.

其實任何人要生 bb, 都好應該去檢查一下先, 對未來個bb 健康都有保障 d 呀. 有問題又有專業人士可以問下

民房

我都好想生第二個,但我發覺越心急越衰,太緊張又唔得,攪到period都亂哂!

大宅

講得o岩越心急就越難有bb,應以平常心去面對,仲有就是要清楚知道幾時是排卵期,所以每天早上用量體溫的方法最有效 :-P
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

大宅

我開始好想有bb架,
想佢中既時候,佢偏偏就無,
好喇...到我番工想搵多d錢既時候,
就比我中左喇
lee d野真係要(除原)呀 :wink:

大宅

原來想要bb,,無得強求...我fd親友..結了婚15年都無得生
上個月bingo左,,,,開心到飛起..女35男38歲

我同老公明天結婚4週年...我哋試咗3年半都未有
下月尾去威院見doctor
各位隨遇而安吧!!!!!!!!!!!!!
annie ;-)

民房

唔同個天真係咁樣, 想要的時候就遍遍冇! 唔想要的時候就遍遍有!

我老公都話我太大壓力, 所以我決定隨緣!!

這樣我會好過d!!

複式洋房

Agree with 德德媽咪 that release pressure, sleep well and eat well can increase bingo % ah, of course, this applies to u & yr hubby la! Good Luck!

子爵府

annie,
祝你能夠早日達成bingo大計!!
]

子爵府

我聽過話食烏雞白鳳丸會容易d bingo喎!
]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

poohpooh媽 寫道:
我都好想生第二個,但我發覺越心急越衰,太緊張又唔得,攪到period都亂哂!

agree :wink:
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

民房

原文章由 annietsang 於 05-2-7 23:52 發表
原來想要bb,,無得強求...我fd親友..結了婚15年都無得生
上個月bingo左,,,,開心到飛起..女35男38歲

我同老公明天結婚4週年...我哋試咗3年半都未有
下月尾去威院見doctor
各位隨遇而安吧!!!!!!!!!!!!! :h ...

我都係想要bb!!!請問怎樣可以apply威院睇不育問題? 是否要轉界? 是否要等好耐先有期? 佢地係咪會有得安排做人工受孕架? 係咪只有威院先有呢科架? 重有冇其他政府醫院有呢科架?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Don't eat any cold food or drinks anymore
It is very important

大宅

原文章由 yywing 於 07-10-20 09:39 發表
Don't eat any cold food or drinks anymore
It is very important

哎呀.. 我剛剛昨天飲左凍OT.....hehee 有時很難介口的..

大宅

原文章由 florencels 於 05-2-8 10:45 發表
Agree with 德德媽咪 that release pressure, sleep well and eat well can increase bingo % ah, of course, this applies to u & yr hubby la! Good Luck!

我不嬲都eat well sleep well架...都未可bingo...不過我試了5-6個月而已...真的越想有越難有...完全明白:-|

複式洋房

我都想知如果想睇政府不育科要點做?有冇朋友有資料?謝謝!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至