自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我媽媽的cancer巳經擴散了3個部位(腸,肝,肺),有人介紹我比佢飲綠元素青菜湯. 我又驚吾知有無不良反應, 但又做吾到d咩野可以幫到佢,好灰!

請問你地有無人,or聽過有關"綠元素青菜湯"可吾可行呀? thank you very much!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

don't give up.

綠元素青菜湯可以一試. 排毒的!!

佢而家可否化療呢? gov 可能乜都唔做. 如果經濟許可. 介紹個腫瘤科醫生比你.

記住, 唔好打定輸數. 信心好重要.

最重要係抵抗力, 我自己就長期服雲芝的. 想傾訴可以pm我.

大宅

原帖由 moonychan 於 09-9-22 17:19 發表
don't give up.

綠元素青菜湯可以一試. 排毒的!!

佢而家可否化療呢? gov 可能乜都唔做. 如果經濟許可. 介紹個腫瘤科醫生比你.

記住, 唔好打定輸數. 信心好重要.

最重要係抵抗力, 我自己就長期服雲芝的. 想傾訴 ...

佢腸做了手術(5 yrs ago), 化療做左. 肝的化療都做過幾次(打d毒入血管的手術). 個肺係有一點, 未有什麼做過. 但近來的cancer 指數好高, 佢排便不舒服, 肛門又疼, 極有可能係腸cancer返發. 但我亞媽巳表明吾想做任何手術了, 我都明白佢,出出入入醫院5年,真係幾有意志力的人都會放棄. 我亦吾想佢再受苦. 而化療做了咁多次, 佢身體都未必可以再做, 所以先考慮那隻綠元素青菜湯.

其實你地有無人真的試過"綠元素青菜湯", 我想比我亞媽試之前,聽下有無d咩野先呀. 多謝你們的回覆!!!

大宅

買過其他牌子青菜湯俾患淋巴 cancer 的親人飲, 要配合糙米茶, 飲o左幾次, 覺得麻煩無再飲; 曾經一段時間反而經常買材料自己煲五行青菜湯, 覺得會新鮮o的, 但後來又係無恆心唔再煲, 所以唔知好唔好 !

身體健康,快快樂樂 !!

別墅

五行青菜湯係咩/
原帖由 Pears 於 09-9-23 00:12 發表
買過其他牌子青菜湯俾患淋巴 cancer 的親人飲, 要配合糙米茶, 飲o左幾次, 覺得麻煩無再飲; 曾經一段時間反而經常買材料自己煲五行青菜湯, 覺得會新鮮o的, 但後來又係無恆心唔再煲, 所以唔知好唔好 ! ...

大宅

原帖由 Pears 於 09-9-23 00:12 發表
買過其他牌子青菜湯俾患淋巴 cancer 的親人飲, 要配合糙米茶, 飲o左幾次, 覺得麻煩無再飲; 曾經一段時間反而經常買材料自己煲五行青菜湯, 覺得會新鮮o的, 但後來又係無恆心唔再煲, 所以唔知好唔好 ! ...

吾係只係開水焗咩? 點解要加糙米茶, 如果吾加得吾得呀? 其實係咪真係有效的呢?

大宅

醒目開學勳章

之前有位媽咪post 左用玄米醋浸蒜頭.三十日後飲.對付癌症.
http://forum.baby-kingdom.com/redirect.php?tid=2034613&goto=lastpost

大宅

請問有無人真係飲過呀?

大宅

我三年前訂過五行青菜湯, 雖然, 包菜湯係只要用滾水焗, 我重專登同青菜湯的代理買埋個真空杯, 因為說明書話要嚴選焗杯的金屬器具, 焗o既時候好似要嚴格規定時間, 一小時後要再飲糙米茶, 又係要用真空杯焗, 原因係, 青菜湯非常寒涼, 配合糙米茶就可以平衡; 因為當年患病的親人人在醫院, 好難配合到, 又要就埋食藥前後唔可以飲, 於是飲o左幾次就唔飲啦.

原帖由 bagman 於 09-9-23 00:51 發表

吾係只係開水焗咩? 點解要加糙米茶, 如果吾加得吾得呀? 其實係咪真係有效的呢?

珍珠宮

原帖由 SK1 於 09-9-23 01:04 AM 發表
之前有位媽咪post 左用玄米醋浸蒜頭.三十日後飲.對付癌症.
http://forum.baby-kingdom.com/redirect.php?tid=2034613&goto=lastpost

飲用之前,都係了解清楚穩陣d...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

知足常樂 自得其樂 苦中作樂

大宅

我覺得, 你有恆心的話, 真係試試無妨, 我當年經常出入醫院, 聽過好多覆診病人都話有 keep 住長期飲用, 雖然唔知有無效, 但既然咁多人話好, 咪買一盒試試囉.

大宅

原帖由 Pears 於 09-9-25 18:55 發表
我三年前訂過五行青菜湯, 雖然, 包菜湯係只要用滾水焗, 我重專登同青菜湯的代理買埋個真空杯, 因為說明書話要嚴選焗杯的金屬器具, 焗o既時候好似要嚴格規定時間, 一小時後要再飲糙米茶, 又係要用真空杯焗, 原因係, ...

請問糙米茶那一隻好呀? 邊度有得買呢?要焗幾耐及份量多少? 謝

公爵府

原帖由 bagman 於 09-9-25 23:14 發表

請問糙米茶那一隻好呀? 邊度有得買呢?要焗幾耐及份量多少? 謝

如果閒就買包糙米,白鑊炒熟,千祈唔好大火炒,細火慢炒,唔好少燶,攤涷後放入密封罐,最好加包防潮珠,每次大既用兩湯匙加滾水焗半小時就飲得.平靚正!

大宅

你上 yahoo serch 五行青菜湯, 會搵到資料, 我當年都係o係網站一次過訂青菜湯 + 糙米茶 + 真空杯, 會有專人送o黎你屋企, 你唔明, 可以問送貨o個位先生, 佢會教你點飲; 基本上, 網站寫得好詳細, 我覺得五行青菜湯係最信得過o既同類產品, 希望真係可以幫到你.

原帖由 bagman 於 09-9-25 23:14 發表

大宅

我記得呢間公司賣o既產品都幾貴o下, 總之一定貴過其他公司好多, 幾錢我就唔記得啦, 不過, 佢o地有諮詢服務, 亦有售後服務, 而且網站所有資料都好齊, 我當年係諗住買o黎救命, 所以貴o的都要買呢間.

大宅

好媽媽勳章

五行青菜湯可以係taxte買過湯包煲,$30,有機方便新鮮.

男爵府

畀面勳章

我奶奶岩岩驗左有肺癌,而家有一大樽玄米醋浸蒜頭係到,都飲到3個月,飲e個湯都有幫助,我都試下煲先,thx

首頁

尾頁

跳至