意見反饋
義工

烹飪搵食 今日: 93|主題: 132900

電飯煲鼓油雞點整呀??

子爵府

國民生產總值:13461

電飯煲鼓油雞點整呀??

Thanks~

子爵府

Re: 電飯煲鼓油雞點整呀??

anyone know?

男爵府

國民生產總值:7623

Shan ~

見妳仔仔吟cute, 就講下比妳知啦!

~這是我私房宴客食譜~

用西施電飯煲,新鮮雞洗淨
蔥、姜放入雞肚 (放入電飯煲)
老抽 3湯匙
生抽 1湯匙
紹酒 1 湯匙
生油 1 湯匙
淋上雞
底放冰糖小少、姜兩片

好啦!OK 晒就

子爵府

天天媽咪,
唔該晒你呀!!!! 等我過兩日試下煮先.... :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:7133

[quote]
天天媽咪 寫道:
Shan ~

見妳仔仔吟cute, 就講下比妳知啦!

~這是我私房宴客食譜~

用西施電飯煲,新鮮雞洗淨
蔥、姜放入雞肚 (放入電飯煲)
老抽 3湯匙
生抽 1湯匙
紹酒 1 湯匙
生油 1 湯匙
淋上雞
底放冰糖小少、姜兩片

好啦!OK 晒就

大宅

國民生產總值:2448

my experience is : can use 100 ml of water.

But I read this method, the chicken will have juice out ..... it depends.

st

男爵府

國民生產總值:7623

venusma~

[/quote]

需要放水落飯煲嗎?[/quote]

Not need to add water

民房

國民生產總值:133

底放冰糖少少,即是大概幾多呢 ?

Thank you ... >> :-P
hihi

男爵府

國民生產總值:6836

哦...我都要試試先,thx!!!! :-P

大宅

國民生產總值:1004

到燈指示煲好,唔好心急,再焗多20分鐘(吟就連骨都熟)。---------------> 請問呢個step, 使唔使再"禁"多一次掣呀?

大宅

國民生產總值:1004

到燈指示煲好,唔好心急,再焗多20分鐘(吟就連骨都熟)。---------------> 請問呢個step, 使唔使再"禁"多一次掣呀?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.