意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 15|主題: 77762

水痘 - [轉載]

男爵府

國民生產總值:5028

水痘 - [轉載]

水痘是一種傳染病,由水痘帶狀

別墅

國民生產總值:636

Re: 水痘 - [轉載]

"""妊娠期患上水痘,不會影響胎兒。"""?????!!!!!

嘩!想害死人尾!妊娠期患上水痘係好有機會生畸胎,係無手腳個種,孕婦千祈要小心

伯爵府

國民生產總值:18471

畀面勳章

妊娠後期有水痘是非常嚴重, bb可能會有極嚴重病變(會死人), 但妊娠中期便不知到了。 另外六個內的bb有水痘都是好嚴重(我問過醫生)

男爵府

國民生產總值:9304

水豆有針打架, 有冇分大人細佬我就唔肯定.

...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

男爵府

國民生產總值:5028

[size=large]Dear All,

Sorry ! 我都唔係咁清楚, 所以才在網上搵咗 d 資料, 並覺得幾詳盡同有用所以 post 出黎, 同大家分享.

相信可能是作者打錯字, 因細看文章多一編...文章內亦有提及--->
"未滿六個月大的嬰兒和妊娠後期的婦女,應盡量避免受到傳染。假如孕婦在分娩前數天內患上水痘,新生兒也可能患上水痘,病情會頗嚴重。"

[size=large]不過, 本人亦要向各位被上述下段文章誤導之人仕致歉, 因我相信若妊娠後期患上水痘, 病情會頗嚴重. 那何況前期及中期是小孩的腦部及內臟在發育當中呢 ! 對不起, 謹此再一次向大家致歉 !!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.