意見反饋
義工

產前產後 今日: 5|主題: 240878

點解我睇那個私家醫生無幫我驗尿量血壓磅重既?

民房

國民生產總值:2

點解我睇那個私家醫生無幫我驗尿量血壓磅重既?

佢只係幫我做超聲波同比葯我.

複式洋房

國民生產總值:219

Re: 點解我睇那個私家醫生無幫我驗尿量血壓磅重既?

It's weird!! Every time when I went to do monthly check, my doctor would measure my blood pressure, weighing & urine test. Hv u asked yr doctor why?

大宅

國民生產總值:1711

係咪因為太早期, 好似有d私家醫生係12週後先開始同你量血壓&驗小便, 或者你下次問下姑娘。

民房

國民生產總值:2

我大約七週,乜唔係醫生每次都會check既咩?要自己開口先會幫你做??但我係健康院d護士話每次都要驗的,我都唔明點解??

大宅

國民生產總值:2422

如果私家醫生知你有在健康院覆診,就可能唔再驗多次啦,因為我醫生都係由我無再去公家覆診先開始驗。

男爵府

國民生產總值:5983

我七週個陣時係醫院都無,之後吾記得幾時開始先要驗,

侯爵府

國民生產總值:23427

畀面勳章

我十二週去醫院檢查個時都冇,係十六週開始先有做

子爵府

國民生產總值:11564

好媽媽勳章 畀面勳章

我睇私家醫生都會幫我驗尿,量血壓,磅重禾.(由有左到生都係).

大宅

國民生產總值:1081

我嗰私家e生都係喺13周開始先幫我驗尿,量血壓,磅重,因為可能我小產過,所以等到個胎定咗先幫我驗啩...不過如果你到生都係冇驗嘅話,就有d其怪,因為唔係應該check住e.g.有冇妊娠糖尿 or 妊娠高血壓嗎?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.