跳至

首頁

尾頁

男爵府

中西區有冇樓盤係比較新,又係700呎以上?

最好價錢就係200萬左右....
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 中西區有冇樓盤係比較新,又係700呎以上?

最新梗係泓都喇,但200萬,你不如去地產門口 .

珍珠宮

畀面勳章

泓都都要$4,xxx/尺,實在不平。我朋友已經看過樓,他說實用率看來不高!

Grumpy,

你想找樓齡多少的樓呀?我記得近廣豐台的景翠閣都有些接近700尺單位,價錢都是200萬左右。

其實青蓮台/居仁里的樓宇會較平,可能因爲門口沒有車到的關係。

或者加惠文道房協樓都可能不用200萬??!!

男爵府

hinma
泓都 $2m 一定唔得,我見佢真係好好好貴.加上我老公搞佢呢個地盤,佢話用料呀etc唔係好得,好普通,唔值呢個價.

teresa
我都有諗過加惠臺,但係呢期西環d樓好似升到傻左咁,我地海怡都話$18x / $17x wor,我真係好wonder有冇咁好景...

阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

別墅

Grumpy,

我2年前住過山市街海怡1年,是租的(22樓).由於嗓音太勁(凌晨4,5點電車聲及碼頭駁船聲),頂唔順搬走了.

如果您想買的話,實用率得65%,考慮清楚.有冇想過"盈基"?

ppl

男爵府

PPL
我地就係住海怡囉...
夜晚又真係成日聽到丁丁走來走去.但係都慣左,都ok啦. :lol:

別墅

Grumpy,

真係唔好意思,sorry!

2年前搬屋,差唔多成個堅尼地城都睇晒,先買現在間屋,原因得1個字"平". 哈....

ppl

男爵府

ppl
你家下係邊樹呀?

別墅

Grumpy,

Please check email.

ppl

男爵府

ppl 寫道:
Grumpy,

Please check email.

ppl

Email? 冇啵....

[email protected].

大宅

我地屋企都係成晚聽到丁丁丁, 不過我都慣左咯, 初初第一晚SLEEP唔到呀我 !

200萬又要700呎, 真係好難搵呀, 龍翔10年都要2XX萬, 仲有番聖心都唔方便.
其實你會唔會考慮坐校車呢, 其實阿B下年都K1, 咁下學期比佢坐校車, 頭半年湊佢用TAXI接送O唔OK ?

如果要就學校, 好似向堅道 / 灣仔區好D

Grumpy 寫道:
PPL
我地就係住海怡囉...
夜晚又真係成日聽到丁丁走來走去.但係都慣左,都ok啦. :lol:

男爵府

我老公就係唔鐘意住上半山果d,佢話坐車好煩wor,我都著得係呀......

d 丁丁聲家下都慣晒lu...係有時d人響街度嘈交爆粗我地會聽得好清楚囉... :lol:

洋房

西環百年大樓都唔錯, 不過只係租, 好似無得買, 租金價錢算平,景觀都幾好 ,

大宅

Grumpy,

我都係住海怡架, 第一座啊!
夜晚又係成日聽到丁丁走來走去.我都係慣左囖 !
我都想知道西環有冇好樓盤係比較新,又係700呎以上...

Grumpy 寫道:
PPL
我地就係住海怡囉...
我叫康康,又名426,4月26日出世,而家有34磅+啦

珍珠宮

畀面勳章

在水街皇后大道西前少少有一座大廈叫“宏立閣”,大概10+新,單位有800sq ft,價錢約200萬。

不過我不明白爲什麽這大廈的單位那麽平!

大宅

我未結婚前同屋企人住盈基大單位, 619呎3房, 結婚後住聯邦樓480呎, 近排賣左衰鬼聯邦樓, 租番盈基細單位496呎諗住方便湊仔去阿媽度, 搬左之後發現原來盈基D單位實用好多, 同聯邦樓只係相差16呎, 但係成間屋廳房廁所都大好多, 淨係廚房細D, 但都OK, 依家先發現原來聯邦樓其實都唔係實用率咁高

盈基雖然冇景觀, 但係真係好靜, 完全冇車聲, 近山空氣好好, 最抵死係一落街行前D就係大街, 咩都有得賣, 我依家希望一年死約後, D樓價回落D, 可以買個大單位.....

男爵府

唔好意思呀,想問下你聯邦賣左幾多錢呀? 我奶奶住聯友,最近又係想賣,但係唔知可以叫到幾多錢呢? 唔該晒呀!

大宅

Grumpy 寫道:
唔好意思呀,想問下你聯邦賣左幾多錢呀? 我奶奶住聯友,最近又係想賣,但係唔知可以叫到幾多錢呢? 唔該晒呀!

我係3樓480呎, 賣85萬, 新年前賣既...
賣左之後, 好多人話賣得高價錢, 因為高層都係開價90萬

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你地咪睇個市價做準,e+多數係有價無市,我二月尾賣左層樓,我住16樓,賣左168萬,琴日低層夠膽開價228萬,若果個市係真野,我就

男爵府

HinMa 寫道:
你地咪睇個市價做準,e+多數係有價無市,我二月尾賣左層樓,我住16樓,賣左168萬,琴日低層夠膽開價228萬,若果個市係真野,我就

我都著得係個d地產公司做勢姐....

好似聯x咁...我奶奶d 妹話想開$10x 萬wor,真係搵鬼so佢啦,咁鬼舊...

首頁

尾頁

跳至