懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有冇人生完之後要老公o向埋醫院陪?

請問有冇人生完bb之後叫老公加床黎陪自己過埋夜架呢? 我4月尾就會o向法國醫院生bb喇 (聽聞o個度好似可以加床), 其實我唸我到時都會揀5-6人房住(一來多d人, 二來價錢又平d), 但係自己不嬲都好怕住陌生地方, 今次仲要住成4-5日(因為揀開刀生), 而且到時o岩o岩生完bb可能會更加想老公陪吓, 唔洗咁驚...

複式洋房

Re: 有冇人生完之後要老公o向埋醫院陪?

生完bb之後, 老公加床黎陪過埋夜: Yes, but it's his willingness to this, I've not asked him.

Actually, u'll be quite busy if u choose breastfeeding bb. Every 3 hrs u need to go to bb ward from 8am to 11pm. After every feeding, I prefer to sleep right away.

But I don't know if the feeding schedule of 法國醫院 is similar to mine or not.

大宅

係私家醫院生,正常如果住6人房,好多時有其他媽咪同房,男人唔可以加床o家.
我之前表哥可以陪表嫂床,係因為表嫂住2人房,隔離床無人,先可以比男人陪床.
你不如搵你媽咪or姊妹陪吧.

我都會搵我家姐陪第一晚.
*********************************************************************************************************************************************

複式洋房

我老公晚晚都有加床陪我,$200一晚~
不過一定要私家房先可以架!

BB豬係11/1/2005係仁安醫院出世架 的成長日記

複式洋房

係呀, 一定要單人房才可以老公陪, 如果唔係要加錢在醫院其他地方過

首頁

尾頁

跳至