意見反饋
義工
[2004年或之前] 你地老公出街肯唔肯用揹帶揹bb?

男爵府

國民生產總值:6147

你地老公出街肯唔肯用揹帶揹bb?

我老公有時仲爭住揹bb, 佢情願揹bb都唔肯揹袋

別墅

國民生產總值:911

Re: 你地老公出街肯唔肯用揹帶揹bb?

我老公非常喜歡用揹帶,他講可增進親子關係,而且在街上又可保護小b

版主

國民生產總值:132808

2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我老公兩樣都會~~~

不過通常我揹仔佢揹袋, 兩個一齊出會帶埋車仔... 車仔摺起時都係爸爸揹!! (因為出長途街預佢要訓覺 & 方便我們放下他吃飯)

複式洋房

國民生產總值:283

我老公都係爭住揹~~不過我嫌佢粗心大意,所以我自己揹..嘻嘻 :lol:

大宅

國民生產總值:1939

你地d老公咁好,仲爭住揹bb,我老公都會揹,但好少lor.尤其係好凍時,佢話自己著得多衫,,再揹埋bb,成隻龜咁,唔靚喎.不如你揹番la...:evil: 佢又唔like用bb車,因上車要摺埋部車,好唔方便wo,上落樓梯又麻煩,真係俾佢激死
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

子爵府

國民生產總值:11731

好媽媽勳章

我老公好想揹阿仔,但佢一揹阿仔,阿仔就喊,最後都係我揹 所以他以為阿仔仲好似出世時o甘輕,尋日去沙田行街時發老黎,話拿住個袋好重,(因為餵人奶,已經沒有冷熱bottle及奶瓶,只有包布及bb衣服,尿片),我話阿仔仲重過個袋,如果阿仔肯比佢揹,我都想交換,點知佢以為我取易不取難,最後回家時我決定比佢抱住阿仔,佢先發覺阿仔重o左好多,比個袋重 男人......

男爵府

國民生產總值:6147

我識得有個朋友0既老公情願出街抱住bb都唔肯用揹帶.......

版主

國民生產總值:132808

2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

企鵝仔:

我通常揹了仔先再著外套, 因為保暖D... 而且唔會責到件衫變型 (尤其凍要著羽絨)

複式洋房

國民生產總值:390

老公肯揹bb,亦會用車仔。但通常係我揹bb,老公拎其他o野。如果用車仔,就會係老公推車,我拎o野。

大宅

國民生產總值:1939

小倩:
唔係喎,如果件外套/褸係fit size既話,咁揹住小b先咪著唔落lor~因為我試過嘛.
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

侯爵府

國民生產總值:21021

我老公寧可抱打死都唔揹架,我揹住時佢就會揹BB野。至於車仔從來都冇用過,我兩公婆覺得上落車好麻煩又’呀咋’。

大宅

國民生產總值:2167

我老公係極度願意揹bb, 佢成日都話呀b重, 我揹會好辛苦, 所以等佢黎揹喎, 但係佢實在太肥喇, 又有肚腩, 揹帶條帶放到盡晒之餘, 佢係唔可以著外套揹, 如果唔係跟本扣唔到揹帶, 呀b都好辛苦架, 所以我寧願佢抱住呀b, 大家都舒服d丫麻, 我又唔駛驚條帶會斷喎

大宅

國民生產總值:2669

我用baby sling 架, 老公就打死都唔肯用佢. 不過baby sling 真係揹得好舒服. 暫時都未駛老公幫手住.

複式洋房

國民生產總值:138

我老公都好肯用揹帶揹bb, 不過揹完佢話背脊累..

複式洋房

國民生產總值:122

叫佢抱多陣都難~ :-x
奪命鉸剪腳

禁止訪問

國民生產總值:625

大宅

國民生產總值:3548

我老公都係..........因為我覺得佢粗手粗脚,好似當個囝係公仔咁
giy2000_hk 寫道:
老公肯揹bb,亦會用車仔。但通常係我揹bb,老公拎其他o野。如果用車仔,就會係老公推車,我拎o野。

大宅

國民生產總值:2290

我老公就未有機會試用揹帶, 但我呢兩日因天氣關係用揹帶同bb出街後, 覺得好累囉.
我買左腰袋型果種, 雖然好方便, 唔老土. 但個肩膀真係有d痛. :cry:

民房

國民生產總值:13

我老公成日同我爭住揹蒨沂,話怕我辛苦,而且有時會連bb袋一起攞 :lol:
keroppi :oops:

男爵府

國民生產總值:6086

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公always掙住揹阿女,唔比我揹
話好型wor :mrgreen:
[url][/url]

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.