嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

del

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: BB甩頭髮

我個女初生時都有甩頭髮(維池2-3個月到)但就唔係甩到一達達不過都好驚.後來我係惘上看到有關資料話le d叫胎毛而唔係甩頭髮,我先至放心

男爵府

我bb都試過勁甩頭髮,依家冇甩喇,慢慢生返出黎,但仍然稀少

男爵府

吾怕架, 我仔3個月個時又係勁甩頭髮, 跟住慢慢出返d 好靚既, 而家我仔d頭髮好型仔架... :lol: :lol:

大宅

聽人講bb係會有段時間甩頭髮, 然後再生過晒出黎, 但唔知係幾時呢, 因為我又唔覺我個女甩好多頭髮, 佢係有甩, 不過好似毛仔咁細既頭髮lor

洋房

yes, about first 3 months. then some new hair will go out.

珍珠宮

我個bb一出世已經冇咩頭髮, 而家仲甩減d, 十足一個光頭仔咁, 我都唔擔心啦,

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囡囡都係呀,佢已經冇咩頭髮,仲係咁甩,仲未生返出黎呀!佢個樣已經好男仔架啦,仲冇咩頭髮wor,所以呀,十個人見到佢,十個都話佢你男仔呀。同埋唔知係咪因為佢冇咩頭髮,一唔帶帽就成日打「乞痴」,所以唯有成日帶帽啦。一來帶左頂帽似多小小女仔,二來佢帶左頂帽之後打小d「乞痴」。

大宅

del

del

洋房

my baby also lost many hairs around 3-5 months-old. now still little. hopefully he get more later

首頁

尾頁

跳至