婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

開刀3個幾月個肚圍仲係 33 吋, 個肚幾時先會扁返?? 有咩運動收肚同 patpat 呀?

腰仲係 30, 以前 24, 開完刀 1個月到而家3 個月都好似冇咩進展咁, 會唔會以後都係咁?
pat pat 又收唔到 :(

你地幾時先細返嫁? 死啦, 係咪6個月後會好難收身啦?
有冇好方法可以教吓我呀?

別墅

Re: 開刀3個幾月個肚圍仲係 33 吋, 個肚幾時先會扁返?? 有咩運動收肚同 patpat 呀?

唔好咁心急啦, 開刀係難收D架, 因為只係表面埋左口, 但裹面仲有半年左右先好得番哂架, 到今年夏天左右你就會覺得裹面好痕, 但又R唔到, 勁辛苦TIM呀.

我生第一個時都要9個月先開始收到身呀, 只要係一年之內收到都冇問題既.

大宅

Re: 開刀3個幾月個肚圍仲係 33 吋, 個肚幾時先會扁返?? 有咩運動收肚同 patpat 呀?

creamy

咩咁耐先痕呀? 我以為埋口唔痕就以後都唔痕呀!!

9 個月先收...你果陣係咪收到之前一樣呀? 咁係自己做運動呀 or 小肚會自動縮呀? 我想問如果運動幾個月後開始做, 同可以做 d 咩運動呀?

:mrgreen:

別墅

我果陣大仔12月出世, 到左第二年9月10月都勁痕架.

生大仔果時我喂人奶(10個月), 所以唔介得口, 到左第7個月我開始控制食少d殿粉質既野, 食少d唔係唔食喎, 食少d肥利既野 , 三個月我就自動由128磅去番98磅啦, 果時冇工人自己湊, 邊有時間做運動喎.

而家生左細仔, 用番大仔既方法年幾都唔得, 終於就做穴位經絡引流黎修身, 頭先食團年飯, 有個大半年冇見既阿姨, 佢都話我瘦左又精神好左, 真係好開心囉.

大宅

creamy,

想問你 穴位經絡引流幾錢?? 同可唔可以淨係瘦個小肚, 因為我本身都好廋, 其實唔想個身再瘦, 只係廋個肚得啦, 我而家成身瘦得個肚大, 仲核突過全身肥, 唔係好 balance 咁!

我又無餵人奶, 野又冇咩介口, 係唔知點解個肚咁大o既!
真係好肉酸, 好似又有o左兩三個月咁! 都唔知有咩計!

別墅

hello_kitty,

我做果個經絡穴位引流係做全身計既, 只係做一part唔知要幾多錢架喎, 你可以打電話去問下丫.

你開刀定自然生架?? 個肚咁大會唔會係鬆弛左, 定係多風呀?? 如果多風個肚打落去d聲好似打鼓咁, 空心架.

大宅

creamy,

你做全身幾錢呀? 駛唔駛食葯嫁? 可否比電話我呢?

我開刀咯, 順產易減定開刀? 我都唔知係咪多風, 我唔敢打個肚驚打親個傷口! 不過一早起身就細 d o羅, 一食完早餐就開始脹, 好似 d 食物落肚唔係落胃咁, 一直到夜晚, 每食完一餐比一餐大咁! 如果唔係風有冇得減, 同風又點減呢??

伯爵府

我岩岩生左唔夠一個月, 個patpat同腰都收唔到呀... 之前既裙同褲都著唔到... 好down呀...
我都想知道點樣可以修身呀... :-(

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

別墅

我都係開刀架, 不過我聽人講, 好似順產易減d架喎, 開刀個傷口好難復原, 你以為面頭好哂架, 其實裹面要成半年至9個月先完全合哂埋口架, 你知嗎?? 我生大仔時係12月生既, 到左第二年夏天, 個肚裹面仲鬼咁痕架, 又"R"唔到, 幾難頂呀.

你都唔敢打個肚, 你點比人整呀, 要"初"肚架喎, 不如你過左六個月先去減啦.

你個肚咁樣, 會唔會係胃下垂OR胃氣脤呀?? 係唔係風都有得減, 如果風佢會幫你推佢出黎, 會從口. 肛門. 陰道 OR 毛孔走出黎.

check PM

creamy

別墅

我係開刀生既, 在bb7個月大時才開始減, 到現在差不多6個月減左20磅左右, 不過個肚同patpat真係好難減, 我仲努力中, 所以你地都唔好心急慢慢黎啦

大宅

咩要九個月先好返呀? 我真係唔知呀, 有 d 人又話六個o既... 咁其實呢幾個月係咪唔做得運動嫁? 因為我之前跟醫院 d 書做 exercise, 自己加個半 situp, 做到入面傷口傷o左, 而家都唔知做唔做好? 其實開刀 mummy 幾時可以做 exercise 呢?

我諗唔係胃下垂OR胃氣脤掛, 個胃唔會跌到落小肚咁低掛!
自己睇唔睇到係唔係呀? or 要醫生睇?

別墅

話6個月果d人可能佢後生掛, 我成30歲人先生大仔, 可能老所以咩都慢d囉. 運動應該係做得既, 不過我果個療程需要按肚, 老闆娘都按得幾深入架, 個感覺直頭按到入面d器官架, 唔知你做唔做得姐.
如果d腸裹面風都會引致小腹脹起架喎, 不過而家只係聽你形容, 我都幫你分析唔到, 你都係問下d專業人仕好d.

creamy

大宅

oh... 明白啦, 咁我都要九個月先得 lu....

thank u 你呀! :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至