意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 14|主題: 77824

急:請問有什麼方法可以餵2歲半bb食藥

禁止訪問

國民生產總值:1684

好媽媽勳章 醒目開學勳章

急:請問有什麼方法可以餵2歲半bb食藥

琥珀宮

國民生產總值:152003

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Re: 急:請問有什麼方法可以餵2歲半bb食藥

我以前囡囡又係唔肯食藥,我用既方法都幾殘忍,我會用針筒,然後吱入佢口中,再用針筒按住條“利”,第佢一喊就會食左,不過當然唔好將針筒放得太入口中,只係按住條利就可以,同時抱BB時亦唔好訓得太低..呢方法雖然殘忍,但我次次餵囡囡都會成功!
但囡囡由2歲開始,食藥唔使我餵,自動自覺,食完仲要再問我拎
祝你囡囡早日康復!
My Two Princess

禁止訪問

國民生產總值:1684

好媽媽勳章 醒目開學勳章

洋房

國民生產總值:579

My bb will happily take her medicine if I use the medicine needle and slowly release into her mouth. THe main thing is to not to make bb nervous and scared - if the adults are nervous then bb can feel it and they become very nervous too. But if you just say it is time to take medicine happily and in a relaxed way, then bb will drink without too much problem

大宅

國民生產總值:2194

haha~~我都係"鏈"住佢塊面,
等佢有個"豬咀"咁既口比我餵佢食藥,
但一定要捉實d佢,再用針筒吱比佢....
佢喊仲好,一喊就吞埋d藥水添~
我都係用d咁既殘忍方法餵我兩隻馬騮食藥架~~
不過呢d都係過渡期黎,好快佢大個d就唔會咁反抗~
雖然餵佢時係殘忍d,但要佢唔食藥個後果仲嚴重呀~

☆以上純屬本人立場☆

大宅

國民生產總值:2927

我阿b用針筒都唔係好行,佢學左"bu"口水咁,將d藥水嘖出黎.有時"鏈"唔開佢把口,好實,用好大力對抗

大宅

國民生產總值:2194

其實可唔可以直接吱落佢喉嚨或者吱入d呢,

我個時係右手夾住佢個頭同
☆以上純屬本人立場☆

洋房

國民生產總值:60

我都係用針筒,
先將bb訓低,按實佢對手,等佢無得郁,
然後"鍊"實佢個鼻,佢透唔到氣,自然開大口,響呢個時候,就將藥吱入去,吱正入喉龍錠,但唔好吱太多,如果唔係好易響口邊流返出黎,
跟住放返佢個鼻,佢自然會先吞一啖口水,咁就吞左d藥la!
跟住又"鍊"返個鼻,繼續餵未食既藥,
一支針筒大約分三次吱la,每次份量小小,唔會漏又唔會嘔, 萬試萬寧呀!

洋房

國民生產總值:579

either the cruel way or the gentle way is OK so long as bb drinks the medicine and gets better soon

however for my bb, if I use the cruel way ie hold her down and inject the medicine into her throat, she will cry and struggle so much that she will vomit all the medicine back up. That is even worse than not drinking at all because I cannot give her again until 4 hours later ?-( it is even worse if she has a fever and vomits!

perhaps you can try to "blackmail" her to drink her medicine by promising to give her her favorite food/snack after she has taken her medicine. IT's not ideal but when you are desperate.....the main thing is for her to get better, right?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.