懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇媽咪在九龍法國生?

有冇媽咪在九龍法國生?
服務及姑娘好嗎?
用什麼奶粉?究竟自己帶去好還是用醫院提供?

請幫忙給意見,謝謝!

男爵府

Re: 有冇媽咪在九龍法國生?

服務及姑娘都OK,不過我上次因為SARS,所以姑娘好忙,唔係好得閒理我哋,最新情況就唔清楚.
妳入院時醫院會問妳用什麼奶粉,醫院會提供妳所選的奶粉,唔需要自己帶去,出院時醫院會再送一罐400g.

大宅

sandylui
法國姑娘幾好傾個喎, 態度又好, d呀嬸都好好人架, 不過唔好用醫院既套餐, 貴d架, 我生個陣時問得好清楚每一樣收費, 最後決定散計, 結果埋單時比套餐平左$4,000
其實好多野醫院都會提供比你, 不過都係收費既, 所以最好你自己可以帶備必需品, 奶粉醫院會安排比你, 但bb既衫仔你就一定要自備, 出院時要用架

子爵府

我0岩0岩係九龍法國開刀. 果度d姑娘大部份都幾好, 係有個別一兩個唔係太友善, 特別係有個肥姑娘態度真係麻麻. d呀嬸就好好人.

別墅

請問法國醫院有沒有衣服和泵奶器供產婦用 ?-( ?-(

複式洋房

icoico 寫道:
sandylui
法國姑娘幾好傾個喎, 態度又好, d呀嬸都好好人架, 不過唔好用醫院既套餐, 貴d架, 我生個陣時問得好清楚每一樣收費, 最後決定散計, 結果埋單時比套餐平左$4,000
其實好多野醫院都會提供比你, 不過都係收費既, 所以最好你自己可以帶備必需品, 奶粉醫院會安排比你, 但bb既衫仔你就一定要自備, 出院時要用架

icoico,

請問你幾時要決定join唔join醫院o既package o架?? 我都打算o係法國生, 亦聽人講話唔join package平d, 所以請你指教一下丫.

別墅

rbrl 寫道:
請問法國醫院有沒有衣服和泵奶器供產婦用 ?-( ?-(

我都想知道! 如果用佢哋既泵奶器係唔係要收錢家? 我自己帶去得唔得呢?

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

happy@happy,
入院登記時d姑娘會問你join唔join package架, 我o個陣時都無join, 係平d架 :mrgreen:

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

amymitpro & rbrl,
法國醫院應該就無衣服供應, 最好自己帶套睡衣去啦, 泵奶器可以向醫院租用

禁止訪問

別墅

請問如果租用大約幾錢, 如果貴,我就打算自己買 .

複式洋房

想問問應該幾多week 到e院登記呢?
2005媽咪

首頁

尾頁

跳至