意見反饋
義工

烹飪搵食 今日: 34|主題: 133278

請問怎樣可以整到好味的粟米魚肚湯?

大宅

國民生產總值:1324

請問怎樣可以整到好味的粟米魚肚湯?

請指教。

大宅

國民生產總值:1324

Re: 請問怎樣可以整到好味的粟米魚肚湯?

請問有無人可以話我知呀?

大宅

國民生產總值:2921

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都好想知呀!有無媽咪識呢

水晶宮

國民生產總值:69562

2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 夏天玩到顛 我的育兒心得勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我老公都叫我學呀!
同埋請問邊度有得買炸魚肚呢? ?-(

大宅

國民生產總值:1640

bcmok 寫道:
我都好想知呀!有無媽咪識呢

me too呀. please please please

大宅

國民生產總值:3099

材料

1 罐 忌廉粟米
1.5 兩 魚肚
3 杯 上湯
1 隻 雞蛋
1 條 蔥粒

調味料

1/4 茶匙 胡椒粉
1 茶匙 糖
1/2 茶匙 鹽

烹調方法

1. 魚肚浸發,拖水, 切粒, 放入1 杯上湯內煮內煨5 分鐘, 浸15 分鐘, 隔水.

2. 燒1 湯匙油, 贊酒, 加入2 杯上湯煮滾, 拌入栗米蓉及魚肚粒.

3. 加調味料及埋獻, 離火後, 拌入蛋汁, 洒上蔥花便成.

4. 埋獻: 生粉 2 湯匙; 水 4 湯匙。

大宅

國民生產總值:3760

how to choice the good "fish tummy"?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.