心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

有無搞錯

星期六晚返左去老爺屋企食團年飯, 飯後各自吹水時, 大姑奶竟然話佢屋企d貓唔鍾意玩d波波, 叫我拿回家中比我個囝玩 有無搞錯呀, 你當我個仔係乜呀 :evil: 但係個衰佬都唔幫口, 好彩仲有奶奶都幫下口話佢:"咁唔合衛生!!!", :點止唔合衛生呀, 佢講到我個仔好似屋企無野玩, 要執佢d貓玩具玩咁, 真係一肚氣, 越諗越嬲 佢仲夠膽問我老公有無抽獎抽到電視機, 真係火都黎 我老公都係試過一次咁大把, 仲係d cheap 野黎, 所以先留左係舊屋無要到. 但大姑奶兩公婆每月收入無十萬都有八萬啦, 一個做工程 project manager, 一個係公務員(有房屋津貼果個grade), 咁都可以開口問我老公有無多個出黎比佢 就算我有都唔會比佢啦, 睬佢都傻

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 有無搞錯

Dear Michelmcy:

佢地做到今高級個的,真係越多錢就越寒酸呀!睇開的啦!吾好激親自己呀!

bettylam
NNN

子爵府

好媽媽勳章

bettylam寫到:佢地做到今高級個的,真係越多錢就越寒酸呀!睇開的啦!吾好激親自己呀!

同意...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

onon1022 寫道:
bettylam寫到:佢地做到今高級個的,真係越多錢就越寒酸呀!睇開的啦!吾好激親自己呀!

同意...
真係越多錢就越寒酸呀!AGREE

大宅

我發覺真係好多人都係愈有錢愈孤寒喎,唔通咁先儲到錢? ?-( 我的姑奶真係唔會咁對我個仔呀,佢地不知幾鐘意我個仔,成日都買玩具俾佢,點會咁衰,隻貓唔玩,俾個侄仔玩? :evil:

洋房

你大姑奶講

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章

Dear All:

佢地見錢眼開,2隻眼發光到你一望埋去只係見到2個好大的($$11,即楝楝),仲大小通殺及立,絕對不會放過及錯過任何一個搵錢機會.佢地儲到銀行薄個個位數都數吾到呀!但仲係今不停週圍LUK.

BETTY ?-( ?-( ?-(
NNN

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

呢個世界真係咩人都有!

侯爵府

metoo
我家有隻曳曳豬

伯爵府

:evil: 佢地真係不知所謂 :evil:
如果係我,我都會好嬲的.

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

通常呢 d 情況,我會「表面上」好有禮貌,笑笑口咁答佢:
「下?!唔洗客氣喇! 我地屋企已經好多玩具!或者你地早d生返個,咁咪可以留俾你地d仔女玩咯~」

有時真係唔明d人點解可以講得出口,究竟佢地係講野唔經大腦oY?! 還是真係有心咁講?!
Childhood is journey, not a race.

禁止訪問

大宅

你問佢,佢自己果對要唔要,唔要拎埋出o黎 :evil: .最憎lee種人(唔好意思,失禮晒)

禁止訪問

大宅

揾十萬八萬唔代表會闊佬架嘛,係咁架啦.不過係我可能會反問佢,你隻貓食唔晒啲嘢,咁你兩公婆邊個食咗佢吖 :evil:痴線架 ?-(

大宅

堯堯豬媽 寫道:
有錢既人=孤寒
愈有錢既人=愈孤寒

我係99果邊見唔少

Agree

象牙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

係我就即時反串佢,我屋企有好多垃圾玩具唔玩,你攞番去比你D生滋貓玩啦!

你唔好嬲喇!唔好為咗D咁既人而嬲壞自己。

侯爵府

stkyo 寫道:
我屋企有好多垃圾玩具唔玩,你攞番去比你D生滋貓玩啦!

So funny.
:-D :-D :-D :-D

首頁

尾頁

跳至