美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

請簡單列出用開的心水"粉底"及"優點"

SKII(紅盒)-----好滋潤, 笑後不會露出兩條虎紋(這是我的大忌). 如果另有一品牌都做到同一效果,請通知我一聲. 因用過好多個牌子o既粉底, 都令我好尷尬. Thanks!

大宅

Re: 請簡單列出用開的心水"粉底"及"優點"

Cle de Peau

夠幼細同貼面. 上完粧之後, 夠自然同滑溜....唯一吾好處, 太expensive

大宅

講漏左, Cle de Peau 有支用來去面上/眼下的幼紋, 虎紋 or 火車紋 etc..既cream, performance 認真不俗lei. 用完佢再上粉底, 出來個look簡直冇得彈呢! 又係嗰句, 唯一吾好就係太貴. 七佰幾蚊細細支only

別墅

果然係極品!

大宅

Cle de Peau
My friend recommend 1支水份mask around $800,I plan to buy it。

I start to bus Body Shoe last week, base $110 and foundation $170, 15% off, total around $245 !!
Ok for 遮毛孔 & 濕潤 & reasonable price !

大宅

我之前都用過Cle de peau的調色'口個'隻(粉紅色),可能我手法唔好覺得好難推,所以我轉

伯爵府

AGNESNG 寫道:
SKII(紅盒)-----好滋潤, 笑後不會露出兩條虎紋(這是我的大忌). 如果另有一品牌都做到同一效果,請通知我一聲. 因用過好多個牌子o既粉底, 都令我好尷尬. Thanks!

agreed, very good!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

洋房

AGNESNG 寫道:

- I do plan to buy a foundation.
- I note that SKII have two produces with red cases. 1. "Repair C Loundation Foundation"; 2. "Treatment Finishing Powder"
which one????

大宅

我都係用開SKII(紅盒),今日就試左隻新粉底,瑞士牌子叫Les Naturelles自動調色粉底乳霜又名"聰明粉",得一隻顏色。
報紙賣廣告,話呢隻粉塗上面部數秒間便能因應使用者的原有肌膚顏色,自動調較出最完美的膚色,具高度遮瑕作用,因我本身都幾多雀斑,我覺得隻粉底幾潤效果唔錯。

男爵府

幾多錢?遮到d雀斑咁會唔會好似粉人架?
zoeyiu 寫道:
我都係用開SKII(紅盒),今日就試左隻新粉底,瑞士牌子叫Les Naturelles自動調色粉底乳霜又名"聰明粉",得一隻顏色。
報紙賣廣告,話呢隻粉塗上面部數秒間便能因應使用者的原有肌膚顏色,自動調較出最完美的膚色,具高度遮瑕作用,因我本身都幾多雀斑,我覺得隻粉底幾潤效果唔錯。

大宅

畀面勳章

我用緊Tony & Tina, 佢粉底好滑, 又夠自然, 佢d product全部以天然成份為主, 你可以去專門店試下

大宅

~venusma~

我之前用開盒SKII可能揀錯色,偏白左,反而覺得仲似粉人 :mrgreen: 老公都話我搽新呢隻自然D
依家做緊推廣,原價$360,八折$288,去到2月13日

大宅

Hi zoe.....where can buy this "Les Naturelles" :mrgreen: thanks
Namaste

大宅

'Hi zoe.....where can buy this "Les Naturelles" thanks'

I also want to know where to buy and the price. Thanks.
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

大宅

zoeyiu

where to buy this"聰明粉" ? Thank You !!

子爵府

hi zoeyiu
where can buy this "Les Naturelles" thanks'

I also want to know where to buy and the price. Thanks.

[img]http://img.anycall.com/admin/contents/cms/05/2034259_IMG.gif?[img]

大宅

You can find this cosmetics at "redige瑞士肌膚營養站":

尖沙咀新世界百貨地下化妝部
九龍彌敦道345號永安PLUS地下化妝部
九龍鑽石山荷李活廣場241號

子爵府

聰明粉,可以變色.........真係要試下!

我琴日先買左ipsa 枝matt gel foundation, 已經買最淺果隻色,點知今日查左塊面仲黃左!

永遠都係.............試下新野就10次有8 次都係唔o岩色! 結果屋企有成幾枝foundation 係到! :-( :-(
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

複式洋房

以下介紹我係Yahoo download

Les Naturelles聰明粉盒
" 全新自動調色粉底乳霜鏡盒裝($360),會因應皮膚質地而轉變為粉狀或乳霜狀,含有維他命A、C及E,保護成熟及衰老肌膚,可作遮瑕及粉底用,防止缺水皮膚用後產生乾裂情況。神奇之處是能因應膚色而轉變,使暗啞變成有光澤,瑕疵可完全遮蓋。"

大宅

嘻~唔好講到咁跨張啦,唔係變色,我都係睇報紙,將介紹呢隻粉底既內容打番出黎
我只係用過SKII,MAX FACTOR同呢隻Les Naturelles,SKII都夠潤,但係我揀錯色,我覺得依家用呢隻Les Naturelles比較SKII顏色較自然,但之前我都會用concealer

kittybuzz 寫道:
聰明粉,可以變色.........真係要試下!

我琴日先買左ipsa 枝matt gel foundation, 已經買最淺果隻色,點知今日查左塊面仲黃左!

永遠都係.............試下新野就10次有8 次都係唔o岩色! 結果屋企有成幾枝foundation 係到! :-( :-(

首頁

尾頁

跳至