意見反饋
義工

想生BB 今日: 24|主題: 98305

到昨天還check不到...!

複式洋房

國民生產總值:366

到昨天還check不到...!

我本身都有量體溫的習慣,根據這個月的體溫,上個月m是
7/1開始,而在20/1或21/1應該已經排卵了,但昨天我自己
用萬秀xx測試過後,只得一條非常非常之淡色的粉紅直線,
我昨天在某個topic都有提過這問題,好多謝有位BK姊妹答
我,有線就好大機會是bingo,可能是太早所以好淺色,不過
我剛剛打電話去萬秀xx的詢問熱線問過,她們的答覆是沒
有懷孕,如果有一定係好清楚的紅線,那條只是陰影,因到
今天為止,我已高溫了大約16天,所以好心急想知係咪有
機會呢,請各位幫忙有沒有聽過這樣的情況而結果又係點呢?

:-|

子爵府

國民生產總值:11986

Re: 到昨天還check不到...!

my0....如果妳20/1左右已經排egg,but依家都未mc,而且仲check到有一條line,雖然係好淺色,but,有,就係bingo架啦!我果時都係用萬秀雷敦,都係只得好淺色,but,最後confirm係bingo架!恭喜定妳先! :mrgreen:

大宅

國民生產總值:4906

可能你太早check啦,結果未太明顯,遲多幾日再check,就會清晰d,到時你用早晨第一次尿check,就會準確d.

男爵府

國民生產總值:5940

我上次都係好淺色架, 我都唔肯定, 所以再買其他牌子再驗囉, 結果中左.

大宅

國民生產總值:1862

my0:
你除了有16天高溫外,有冇其他反應呀,例如個心好悶,想吐,之類的感覺呀?
:lol:

洋房

國民生產總值:479

You can buy "Clear blue" in watson's or manning, this brand are very accurate & sensative.

男爵府

國民生產總值:5225

不用心急, 可能係你身體內的HGC (唔知係咪呢個名)未夠濃, 所以未CHECK到。俾D耐性等多幾日再CHECK啦~~

複式洋房

國民生產總值:135

想請問大家是否就算bingo了都係要等到day30至check到呢?唔該!

王國長老

國民生產總值:14593

月餅勳章 王國長老

polo,
你依家等左幾多日呀??正 常以排完黎計再加上14天高溫都差不多成30日,呢個時候check 是否bingo 會準好多.

侯爵府

國民生產總值:21643

2018勳章 好媽媽勳章

我都有野想問大家,我經期不準而且有多囊症,我上個月25號Day64 check到排卵,但我係Day67先開始量體溫,但我第一次量咋,又唔係好識睇喎,唔知有冇姊妹可以幫下我呢,到底最快我幾時驗孕好&咩叫14天高溫? ?-( 咁我有冇高溫呀? ?-(
Thanks! :-P

28/1 Day67-36.82
29/1 Day68-36.85
30/1 Day69-36.82
31/1 Day70-36.84
1/2 Day71-36.88
2/2 Day72-36.96
3/2 Day73-36.99
4/2 Day74-36.93
5/2 Day75-37.01
6/2 Day76-37.02
7/2 Day77-36.99
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

王國長老

月餅勳章 王國長老

Hi sandy,
你d 體溫好高呀....因為你話你由day67先開始量溫,所以依家大概係高左11日,正常高溫超過14天都好有機係bingo;但你之前無量過溫,所以無ref. 即係睇唔到你平日高低分之差距,但就咁睇你機會好大 如果呢幾日都keep 住升而無反覆跌番轉頭就好大機會bingo

複式洋房

小慧,
如果我冇算錯應該係3號egg day(亦在當日交了功課),正常應在17號才check是否bingo,但自從3號之後一直感覺小"復"很漲,又成日形住自己bingo,所以想問o下是否要到day30至可以check囉!希望大家唔好笑我啊!

小慧 寫道:
polo,
你依家等左幾多日呀??正 常以排完黎計再加上14天高溫都差不多成30日,呢個時候check 是否bingo 會準好多.

王國長老

月餅勳章 王國長老

polo,
我地都係想快d bingo,心急係人之常情,點會笑你呢. 不過,我覺得肚賬係因為排卵所致...唔好唸咁多,靜待bingo.

複式洋房

小慧,
希望遲d有好消息同大家分享啦,thx!

王國長老

月餅勳章 王國長老

polo,
咁我祝你心想事成,bingo在望.

複式洋房

國民生產總值:366

好多謝各位的意見,不過我這份新年禮物收不到了,
因為我在年初一時體溫已由98.2直降到97.6,所以
我都心知不妙啦,因為唔死心,所以我都浪費了一支
棒棒去再check過,好失望呀! 到了年初二早上m都
來了,真係一場歡喜一場空,不過我就開始唔戒口食了
好多我這個月忍口的食物來安慰自己,唯有下個月再
試過啦!

有時我都懷疑自己係咪有問題,點解已捉緊時候出擊
都唔能夠bingo呢! 這個月的高溫期都維持有17天,
嘜唔係高溫14天m就會來嗎? 點解我17天後才來呢?
係咪bingo後體溫會升到98.6以上才是真正bingo呢?

侯爵府

小慧,
Thanks!
我昨天都feel到會嚟M,再加埋量體溫就知道了!
我今日m come了,唯有下次努力吧!
原來量體溫真是有幫助架,我會keep住量架!
祝你情人節快樂!
小慧 寫道:
Hi sandy,
你d 體溫好高呀....因為你話你由day67先開始量溫,所以依家大概係高左11日,正常高溫超過14天都好有機係bingo;但你之前無量過溫,所以無ref. 即係睇唔到你平日高低分之差距,但就咁睇你機會好大 如果呢幾日都keep 住升而無反覆跌番轉頭就好大機會bingo
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

洋房

國民生產總值:479

Sandy2008,

唔緊要啦!下次

侯爵府

diamondbaby,

多謝你呀! :-P 其實而家我輕鬆左好多呀,我最驚自己冇卵子排咋,有卵子排就安樂D喇,我嚟左M反而放心左呀,我最擔心經期5-6個月一次咋,好彩嚟左安樂晒,又從新開始幾好呀,再加埋量體溫&用排卵紙check排卵,我諗機會都大D ge!!其實我最想2008前生BB,所以都冇乜壓力,比幾年時間自己咁樣會好D囉!!而家未有都唔失望,我地睇得好開,咪當儲多D錢,第時可以考慮係私家生BB o丫嘛!!! :mrgreen: 我會努力架啦,一有就會話比你知啦!! :-P
你要保重身體,生個肥肥白白ge BB!!

複式洋房

國民生產總值:151

你地好呀~~我好想問你地一樣o野呀~~就係我想知排卵紙可以係邊一度買得到呀~~
因為我03年7月開始努力做bb~~點知係04年8月就知道自己宮外孕啦~~咁我休息o左幾個月現在想努力做人仔呀~~希望你地可以幫到我~~
唔該晒你地~~ :-P

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.