意見反饋
義工

家事百科 今日: 0|主題: 36948

好恐怖...今天洗'洗衣機'落洗衣粉內格...

男爵府

國民生產總值:7157

好恐怖...今天洗'洗衣機'落洗衣粉內格...

整個拿出來後,看到裹里黑蚊蚊成寸厚,又想當洗衣時,入水位都經過,可想而知洗完的其實並不潔淨!

大宅

國民生產總值:1627

Re: 好恐怖...今天洗'洗衣機'落洗衣粉內格...

機冇問題,人o既問題而已!

大宅

國民生產總值:3218

oh no~

珍珠宮

國民生產總值:35220

你平時唔會清洗下架?? eeeee

珍珠宮

國民生產總值:30695

醒目開學勳章

要久唔久清洗吓 ga,
平時洗完衫打開個格吹吓風,
冇咁易發 mo!

洋房

國民生產總值:123

sometimes need to clean

大宅

國民生產總值:3477

直接加洗衣粉入機內, 冇須加進粉格
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

男爵府

dele

男爵府

我都無為意,而且機前有個架,平時個格格只可開到一半,那天大洗,搬開個架,才全甩出來才知!
TszHin媽咪 寫道:
你平時唔會清洗下架?? eeeee

民房

國民生產總值:11

我以前都試過, 改用液體洗衣液. 如果要清洗洗衣粉內格. 我用hot water. 加筷子便可.

翡翠宮

國民生產總值:77071

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

PoohBB 寫道:
直接加洗衣粉入機內, 冇須加進粉格

我都係咁ga

複式洋房

國民生產總值:230

我都係直接將洗衣粉加進衣服內,因為有 1 次洗衫發現洗衣粉格內有一大團乾結實了的洗衣粉,應該係上次洗衣時所注入的水沒有把所有洗衣粉沖進機內而殘留下來的,所以之後我就直接把洗衣粉架進衣服內,不要預洗程序便可 !!

大宅

國民生產總值:1965

有些洗衣機內格可抽出來洗一洗, 可試試

侯爵府

國民生產總值:20300

我間唔中都會成個洗衣粉隔抽個出o黎洗

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.