興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

今日熱話,側田曹格中環暴毆街頭,睇完片發現原來果個曹格非常暴力,我同包爸講車乜嘢客都唔緊要,千祈唔好車到醉酒鬼

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-9-24 23:33 發表
今日熱話,側田曹格中環暴毆街頭,睇完片發現原來果個曹格非常暴力,我同包爸講車乜嘢客都唔緊要,千祈唔好車到醉酒鬼
lGlRwopJGGI

a_rcKiGf2r8&NR=1 ...

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 3littlepigs 於 09-9-24 23:57 發表
路遙知馬力,日久見人心!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

早晨各位~~
細仔野到隻野,唔係姓豬gar:) ,只係上呼吸度感染,不過都仲有燒,另仲有一個驗血報告未出,今日出呱~
今日放假全程陪仔,希望佢可以快d出院.
多謝大家關心

錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

水晶宮

原帖由 JENNYSKY 於 09-9-25 06:41 發表
早晨各位~~
細仔野到隻野, 唔係姓豬 gar :) , 只係上呼吸度感染, 不過都仲有燒, 另仲有一個驗血報告未出, 今日出呱~
今日放假全程陪仔, 希望佢可以快 d 出院.
多謝大家關心 ...
Gooooood Morning, (.) (.)

水晶宮

感謝主 .... 殷殷唔係中豬 ....

BTW,係 WOR ... 依家 bun bun 係咪喺醫院呀? .... wow .... 妳咪好忙 lor .... 叫床未呀?

大少出咗門口 lu ... 我依家要叫二少起身 lar ... 等陣傾

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀,bun bun琴晚係醫院睇住細仔,都好值得讚佢,緊張細仔時,又抵得諗~
大仔今日6:45自動波起身,都乖
忙就一定啦..琴晚洗定一機衫,諗住晒,但瞓左,半夜c佬回來問係咪洗好gar,依~~以為佢咁好,幫手晒啦,頂~~今朝係大堆衫仲係廳...正常丫
原帖由 hehalady 於 09-9-25 06:50 發表
感謝主 .... 殷殷唔係中豬 ....

BTW,係 WOR ... 依家 bun bun 係咪喺醫院呀? .... wow .... 妳咪好忙 lor .... 叫床未呀?

大少出咗門口 lu ... 我依家要叫二少起身 lar ... 等陣傾 ...
錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

水晶宮

原帖由 JENNYSKY 於 09-9-25 07:28 發表
琴晚洗定一機衫, 諗住晒, 但瞓左, 半夜 c 佬回來問係咪洗好 gar, 依~~以為佢咁好, 幫手晒啦, 頂~~ 今朝係大堆衫仲係廳... 正常丫 :
唔使驚、唔使驚 ....

D 衫喺大廳

水晶宮

時間過得好快,眨吓眼二少就嚟升中 lar .... 佢第一次嘅呈分試成績就

尋晚娜媽要趕住 update 二少份課外活動、得獎紀錄表;遲 d 又要打杖喇,做 portfolio 最頭痕 .... 選校方面都係鎖定目標果幾間 gar lar .... 首選就梗係想同大少同校 lar(唔知二少成績達唔達標啫) ....

不過,又諗緊如果人家肯收嘅,會唔會下便果間更適合二少呢 ↓

http://www.tic.edu.hk/newweb/index.php

事關二少喺語文方面真係

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有次聽電台訪問曹格,言談中覺得佢個人有才華但幾難相處,好自我,好固執,佢話佢認為既野旁人好難說服佢(親人都係),除非有好實在既證據/證明...
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-9-24 23:33 發表

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好快無事架喇~
原帖由 JENNYSKY 於 09-9-25 06:41 發表
早晨各位~~
細仔野到隻野,唔係姓豬gar:) ,只係上呼吸度感染,不過都仲有燒,另仲有一個驗血報告未出,今日出呱~
多謝大家關心 ...

珍珠宮

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

3g, 咁夜黎爭頭位
原帖由 3littlepigs 於 09-9-24 23:57 發表
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

係呀,快 d 出院,遠離病菌
早晨各位~~
多謝大家關心 ...

珍珠宮

Good morning~

珍珠宮

之前屋企部人頭豬壞左,剛有人買左部netbook比我,自己整掂左個wireless router, 未訓咪返下來囉~
原帖由 webjen 於 09-9-25 10:04 發表
3g, 咁夜黎爭頭位

王國長老

王國長老

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2619271-1-1.html
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

版主

駛唔駛8舊幾水呀~:mrgreen:
原帖由 3littlepigs 於 09-9-25 10:17 發表
之前屋企部人頭豬壞左,剛有人買左部netbook比我,自己整掂左個wireless router, 未訓咪返下來囉~

珍珠宮

祝yan yan 今日出院~
原帖由 JENNYSKY 於 09-9-25 07:28 發表
係呀,bun bun琴晚係醫院睇住細仔,都好值得讚佢,緊張細仔時,又抵得諗~
大仔今日6:45自動波起身,都乖
忙就一定啦..琴晚洗定一機衫,諗住晒,但瞓左,半夜c佬回來問係咪洗好gar,依~~以為佢咁好,幫手晒啦,頂~~今朝 ...

版主

算啦~
入面雙方意見都有,由得佢地傾(拗)囉
原帖由 cookie 於 09-9-25 10:17 發表

<A href="http://forum.baby-kingdom.com/thread-2619271-1-1.html" target="_blank">http://forum.baby-kingdom.com/thread-2619271-1-1.html

首頁

尾頁

跳至