意見反饋
義工

育兒好物 今日: 2|主題: 92821

pampers超薄m碼好細條??

別墅

國民生產總值:981

pampers超薄m碼好細條??

你地覺唔覺 ?-( ?-( 咁我個BB咪好快要著L

別墅

國民生產總值:550

Re: pampers超薄m碼好細條??

你bb幾大呀, 咁快唔arm著, 我bb都用到7個幾月喎

洋房

國民生產總值:579

overall I think the Pampers diapers are smaller than Huggies. My bb changed to large size at 6-7 months but she is still using now - she is 15 months. I think it depends more on her thigh size..if she is a "fat fat baby" then it is better to change to a bigger size so that it is not too tight around her legs :-P

別墅

國民生產總值:981

我覺得大腿位比較緊 ?-(
可能用開Huggies細碼pampers超薄m size只係大少少!

大宅

國民生產總值:4221

Pampers中碼和細碼一樣大的.只是吸水珠珠多一些.
非常呃錢.已經有許多媽咪提過.

BB中碼期間,我改用huggies頂柔中碼.
價錢差不多,但較為高腰.好好用.

民房

國民生產總值:16

其實聽講話pampers超薄係市面上既碼係有d混亂咗架,所以間中會有一包啱size,間中有一包唔啱。好似之前我買細碼,條尿片個公仔o個度寫住1字,但係有媽咪同樣買細碼,但係就係2字,其實好似話o個數字就係大d細d咁。

別墅

國民生產總值:939

myc講得啱﹐pampers超薄係市面上既碼的確好混亂﹐我打電話問過﹐佢地話東方bb既size比較細﹐所以將size調細番wor﹐所以新貸同舊貸有唔同law﹐講到尾都係縮左水啦!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.