育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

有無人可以比"噓噓樂"的意見?

有無人可以比"噓噓樂"的意見?因為好似平過pampers同妮飄。我baby就快出世,唔知係咪幾隻牌子每樣買一包咁呢? ?-(

男爵府

Re: 有無人可以比"噓噓樂"的意見?

我以前都係試幾隻牌子既尿片架 初生片唔駛買太多呀,有些肥bb好快轉細碼架喇,妮飄初生片好似都唔貴喎,我見卓悅有得賣!噓噓樂腰貼係膠質,比較大聲,如果bb熟睡可能會嚇親,如果見到卓悅有細碼GOO.N尿片,不妨買定多些啦,真係好好用,價錢都平!入Fitti會好似送一包初生尿片比你用架!

公爵府

現在入Fitti會已經沒有送一包初生尿啦~只有$10coupon!

NewSnoopy
好多牌子平過pampers同妮飄啊(不過妮飄nb真係唔貴喎, 卓悅$63/60, 藥房$60/60, 不過有d藥房會貴!!)~如果用噓噓樂, 不如用現在新出的fitti! 但我bb出世時只得5磅就一定要用噓噓樂, 因為噓噓樂nb比其他牌子細!!
千其唔好隻隻牌子每樣買一包咁晒錢!! 要試片都最多買2-3包好了!! 我在醫院時見到有個bb8磅多, 一出世就要用s碼了!

vic-wing 寫道:
我以前都係試幾隻牌子既尿片架 初生片唔駛買太多呀,有些肥bb好快轉細碼架喇,妮飄初生片好似都唔貴喎,我見卓悅有得賣!噓噓樂腰貼係膠質,比較大聲,如果bb熟睡可能會嚇親,如果見到卓悅有細碼GOO.N尿片,不妨買定多些啦,真係好好用,價錢都平!入Fitti會好似送一包初生尿片比你用架!

大宅

噓噓樂好厚,好大舊,感覺好局同膠貼唔推薦
妮飄同goo'n真係好軟熟,good

大宅

畀面勳章

多謝指教!
醫生估計bb已有7磅。現已有一包fitti同一包pampers。我見妮飄好大包咪唔敢買住咯...
一於等bb出世,睇下佢隻大脾有幾粗先

公爵府

NewSnoopy
wow~bb一定很可愛啊! 記住留番d尿片印花啊! 有什麼想知就多d上來傾傾~take care

NewSnoopy 寫道:
多謝指教!
醫生估計bb已有7磅。現已有一包fitti同一包pampers。我見妮飄好大包咪唔敢買住咯...
一於等bb出世,睇下佢隻大脾有幾粗先

大宅

Hi, Luzern

我想問吓"噓噓樂"既印花有嘜嘢用?

公爵府

Hi, fannyng9876

我都想知啊! 上次我post出來都沒有回應啊!

fannyng9876 寫道:
Hi, Luzern

我想問吓"噓噓樂"既印花有嘜嘢用?

大宅

NewSnoopy,
我bb出世時7磅15oz,我買了一包pampers & 妮飄,妮飄好用過pampers,妮飄fit D 同平d!在藥房買抵d! $58/ 60per pack BB好快用完!我bb用了2x pampers & 2x nepia先用細碼!Since BB1日大大4-6次!

男爵府

我 bb 出世 8 lbs 9 oz .... 佢用過 fitti ...(係 fitti 會送0既) ...佢可能比較大...佢個脾仔 cool 都有印呀...

pampers 同 huggies nb 都 ok ....比較大0的...
現在我亞 bb 1 個月要用 ”s” size la ...

我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

男爵府

好媽媽勳章

NewSnoopy,
我覺得唔好用! d膠貼好嘈! 膠貼又令到亞囝條腰紅咗, pet-pet仲用到紅到一達達, 用了2條立刻唔敢再用!!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好用,膠貼好嘈

大宅

我"lam" 你要試下先~~
我個bb出世3.12kg,依家15月大
我日頭用噓噓樂, 夜晚及出街就用番pampers,
有的人就唔0岩噓噓樂
真的要慢慢試,我好彩個仔唔敏感好多牌子都ok!
佢用過nb pampers,huggies,噓噓樂,妮飄,fitti
pampers:就一定穩陣大部分bb都用
huggies:我個仔都ok,價錢貴0的
噓噓樂:用到依家都仲用緊,貪有尿濕指示,價錢平
妮飄: ok0架,但是無尿濕指示所以我無選擇
fitti:不用也罷,我個仔用5條漏2條(純個人問題,有的人就夾到)
[size=medium]queensroad

首頁

尾頁

跳至