意見反饋
義工
[2004年或之前] BB喊會唔會即刻抱 ?

別墅

國民生產總值:876

BB喊會唔會即刻抱 ?

每次bb喊工人會好緊張咁即刻抱佢, 依家佢好鍾意比人抱住瞓, 一放落床就喊, 真大鑊 !

別墅

國民生產總值:626

Re: BB喊會唔會即刻抱 ?

我女兒都係咁,這就是寵懷了。妳要叫妳工人唔好一喊就抱,工人應該唔敢唔聽妳話。

別墅

國民生產總值:653

我個女都係咁呀, 要抱住訓, 一放落床就即醒同喊。夜晚要我攬住佢一齊訓大人床佢先訓到, 如果唔係就喊好耐, 到2-3點都唔訓, 好大獲!我下星期就返工啦, 都唔知點算....!

別墅

國民生產總值:626

lovely_jac 寫道:
我個女都係咁呀, 要抱住訓, 一放落床就即醒同喊。夜晚要我攬住佢一齊訓大人床佢先訓到, 如果唔係就喊好耐, 到2-3點都唔訓, 好大獲!我下星期就返工啦, 都唔知點算....!

要狠心點......

男爵府

國民生產總值:5053

fishkar 寫道:
[quote]
lovely_jac 寫道:

要狠心點......[/quote]

AGREE

複式洋房

國民生產總值:480

We have to 狠心點...but...I won't let the baby to cry for more than 10 mins....

別墅

國民生產總值:876

如果食飯時間bb喊, 依家我會叫工人食飯先, 唔好理bb, 不過佢都係會拿拿聲食完就即刻抱 ! 通常最耐都祇係10-15分鐘(食飯時間)由佢喊, 平時祇會等約5分鐘就抱!

子爵府

國民生產總值:11524

我個人上覺得啦
唔即刻抱唔等於唔理佢
至少都安撫下佢等佢知道係有人理佢但唔係下下滿足佢囉
如果唔係對佢將來的心理發展唔係噤好喎

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.