夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

口不對心???

我奶奶每次見到我個仔...佢都會好開心咁同佢玩...笑到四萬咁既口...但係有陣時佢會抱住我個仔...讚其他bb可愛...但係又會同我個仔玩到好開心...係咪個個女麻 女麻都會收埋收埋...其實個心鍚到佢濃呢???

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

Re: 口不對心???

係呀.老人家話一歲前唔好讚佢,要講反話,靚就話醜,叻就話嘜禁唔聽話,禁曳曳.

但係我囡囡好可愛適笑,我99有時都"讚"錯佢,即刻要講反句反話禁曳曳呀mama都蝦.

男爵府

我99係我亞 囡岩岩出世既時候勁話佢醜樣
又話佢腳大,鼻扁,單眼皮
我勁嬲,到而家我都唔知佢係講反話定係真話 ?-( ?-(

子爵府

好媽媽勳章

我都知道唔可以讚bb...但係唔讚佢都唔駛讚人地bb架嘛...不過其實都無所謂...

伯爵府

venusma 寫道:
我99係我亞 囡岩岩出世既時候勁話佢醜樣
又話佢腳大,鼻扁,單眼皮
我勁嬲,到而家我都唔知佢係講反話定係真話 ?-( ?-(

MY 99係我囡囡出世是,又話我囡惡又話乜又乜,仲幫佢改在花名添,叫我個囡”惡雞那”,跟住我仔仔出世,佢又幫我仔仔改花名叫”惡雞公”~我氣到想kill在佢呀。因我囡出世時,哭得大聲一點,便咁幫我個囡作名了.(BB仔個個都會哭架啦~)
點都係自己個孫呀,叫理哂D咁難聽D名.反轉我叫佢”惡雞那”,唔知佢有乜感覺呢~

現在佢把口無再話我囡喎∼因為和她接觸得少呀,如果比我再聽到佢咁講野呀,我會帶埋我二個小寶寶走去街架,因為唔想見到佢囉~

複式洋房

你99禁衰睇佢唔似講反話.D名咁難聽好似有仇得罪(你??几時?)佢禁 :evil:

伯爵府

我都唔知幾時得罪在佢呀.
不過都過去在囉,現在又唔覺得佢咁講我個囡,再比我聽到多一次,我分分鐘帶個囡出街避佢呀?

複式洋房

係呀, my mom also said 一歲前唔好讚佢,要講反話,靚就話醜,叻就話嘜禁唔聽話,禁曳曳, etc.

So pinkylee, do u live w/yr 99 together?

伯爵府

florencels~
就是不是一齊住,佢都禁話我二個小寶寶呀....>_<~

老實說,平時見到和99都冇二句架,見面咪叫一叫佢,跟住我自己做自己野咁囉~又好少會叫99做野添(因為自己明白,99就是99,唔係自己亞媽,所以自己有乜問題,好少會煩到99哥種添.)

不過現在比過往和她便少接觸,所以見到佢時,又唔覺佢又我d小朋友乜乜物物啦~

子爵府

好媽媽勳章

雖然話對住bb要講反話...但係始終好似怪怪地咁...可能係自己既心肝寶貝掛...唔想人話佢...

首頁

尾頁

跳至